2. oktober 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/10/revolusjonerende-ny-teknologi-blir-hyllevare/
Kvalitetsmåling med lys på rund fisk kan revolusjonere fiskeindustrien – både på land og om bord. Nå er den nye teknologien snart «hyllevare».
nyhet
fiskekvalitet, hyperspektral
28. august 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/08/kvalitet-premieres-ikke-men-det-gjor-kvantum/
Det er dårlig sammenheng mellom pris og kvalitet på fersk torsk levert av den norske kystflåten. Det kan bidra til sløsing.
nyhet
fiskekvalitet, marked, torsk
19. desember 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/12/denne-fotoboksen-kan-hjelpe-fiskekjopere-a-ta-gode-valg/
Med gode bilder av fiskens mageinnhold kan fiskekjøpere som byr på fangster på auksjon unngå å kjøpe katta i sekken.
nyhet
fiskeauksjon, fiskekvalitet, fiskeri, kvalitet, makrell, pelagisk, sild, sjømatkvalitet
13. desember 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/12/gi-torsken-mer-plass/
Jo lenger torsken er trengt sammen i en trålpose, jo dårligere kvalitet får den. Ligger den i luft før den avlives, er det enda verre for torskens stressnivå og for kvaliteten. Løsningen kan være vanntanker der torsken får komme seg etter at den er fanget.
nyhet
bærekraft, fiskekvalitet, fiskeredskap, fiskeri, fiskevelferd, hyse, kvalitet, sjømatkvalitet, torsk, trål
1. oktober 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/10/ypperlig-kvalitet-fra-torskehotell/
Skrei fra torskehotell er et produkt av ypperlig kvalitet – når den behandles på riktig måte og helst ikke blir stående lenge uten fôring.
nyhet
fangstbasert akvakultur, filetering, filetindustri, fiskekvalitet, kvalitet, levendelagring, torsk, torskehotell
22. januar 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/01/hyse-for-200-millioner-fiskes-ikke/
Det er stort og varig avvik mellom tildelte hysekvoter på gruppe- og fartøynivå og faktisk kvoteutnyttelse. I 2017 ble hyse for rundt 200 millioner kroner ikke fisket. Nå foreslår Nofimas forskere at refordeling av kvotene blir vurdert.
nyhet
fiskekvalitet, fiskekvoter, fiskeri, fiskeriforvaltning, hyse, kvoteregulering, råvarekvalitet
21. april 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/04/hvor-fort-bor-fisk-behandles/
Om fisk prosesseres før eller etter dødsstivheten (rigor) kan bety mye for fiskeproduktets kvalitet. Hva som er best kommer an på hvilket produkt man skal lage.
nyhet
filet, filetering, fiskeindustri, fiskekvalitet, hvitfisk, klippfisk, kvalitet, saltfisk, sjømatindustri, sjømatkvalitet
20. oktober 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/10/gode-testresultater-for-ny-mottakslinje/
Nofima har testet nye forsøksanlegg for mottak av fisk og funnet at de gir bedre kvalitet på fisken og er mer lønnsomme for bedriften. Men anleggene vil ikke være lovlige i henhold til fiskerimyndighetenes landingsforskrift.
nyhet
fiskeindustri, fiskekvalitet, fiskeri, forvaltning
https://nofima.no/verdt-a-vite/slik-sjekker-du-hvor-fersk-fisken-er/
Lyst til å kjøpe hel fisk men vet ikke hvordan du skal bedømme kvaliteten? Her er et kræsj-kurs i bruk av sansene.
verdt
fersk fisk, fiskekvalitet, sensorikk
22. oktober 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/10/samarbeider-for-okt-kvalitet-i-fiskeriene/
CRISP har som mål å skape morgendagens fiskerier gjennom et tverrfaglig samarbeid. Halvveis inn i prosjektperioden gjør Nofima opp status for sin del i prosjektet.
nyhet
fangst, fiskekvalitet, fiskeri, levendelagring, sjømatkvalitet