20. juni 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/06/litt-klokere-pa-makrell/
Makrellens kvalitet kommer an på mange faktorer, både hvordan den fileteres, håndteres og lagres, men også på hvilken årstid og med hvilket fangstredskap den er fisket.
nyhet
filet, filetering, fisk, fiskeindustri, kvalitet, makrell, sjømatkvalitet
21. april 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/04/hvor-fort-bor-fisk-behandles/
Om fisk prosesseres før eller etter dødsstivheten (rigor) kan bety mye for fiskeproduktets kvalitet. Hva som er best kommer an på hvilket produkt man skal lage.
nyhet
filet, filetering, fiskeindustri, fiskekvalitet, hvitfisk, klippfisk, kvalitet, saltfisk, sjømatindustri, sjømatkvalitet
https://nofima.no/prosjekt/sosial-baerekraft/
Målet med arbeidet er å etablere et kunnskapsgrunnlag for sertifiseringsordninger for sosial bærekraft i norsk fangstbasert fiskerinæring.
prosjekt
bærekraft, bærekraftsertifisering, fiskeindustri
20. oktober 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/10/ordning-til-besvaer/
Nofima har evaluert innføringen av den nye landingsforskriften for fiskerinæringen, og funnet flere forhold som ikke fungerer tilfredsstillende.
nyhet
fiskeindustri, fiskejuks, fiskeri, forvaltning
20. oktober 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/10/gode-testresultater-for-ny-mottakslinje/
Nofima har testet nye forsøksanlegg for mottak av fisk og funnet at de gir bedre kvalitet på fisken og er mer lønnsomme for bedriften. Men anleggene vil ikke være lovlige i henhold til fiskerimyndighetenes landingsforskrift.
nyhet
fiskeindustri, fiskekvalitet, fiskeri, forvaltning
https://nofima.no/prosjekt/robotvasking/
Prosjektet gikk ut på å lage roboter som kan vaske maskiner som brukes i fiskeforedling og fiskeslakterier.
prosjekt
fiskeindustri, hygiene
https://nofima.no/forskningsomrade/sjomatindustri/
Vi vil at norsk sjømat skal holde best mulig kvalitet, så lenge som mulig. Derfor forsker vi på hvordan fisk og skalldyr bør tas vare på gjennom fangst, prosessering, lagring og distribusjon, og hvordan vi kan utnytte råstoffet best mulig.
forskning
fiskeindustri, foredling, håndtering, kvalitet, sjømat, sjømatindustri, spektroskopi