8. februar 2021
https://nofima.no/nyhet/2021/02/kan-fisk-fra-tralerne-gi-flere-helarlige-arbeidsplasser/
Den norske trålerflåten leverer i hovedsak fryst fisk. Med å øke kvoten for de som leverer fersk fisk til landindustrien, kan det bidra til helårlige arbeidsplasser og virke positivt for bosetting i flere kystsamfunn
nyhet
fiskeindustri, sysselsetting
23. november 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/11/vil-revolusjonere-kvalitetskontrollen-av-hvitfisk/
Teknikken er klar til bruk og maskinene er bygget: Allerede før fisken er sløyd kan fiskeprodusentene vite om de har sikret seg torsk i verdensklasse. Kvalitetsmåling med lys på rund fisk kan nå gjøres i industriell hastighet.
nyhet
avbildende spektroskopi, fiskeindustri, hvitfisk, hyperspektral, kvalitetsmåling
2. november 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/11/kaldere-frossenfisk-takk/
Vanlig fryselagring er langt fra optimal, viser omfattende forskning på frysing og tining. Lavere frysetemperatur kan gjøre en stor forskjell.
nyhet
fisk, fiskeindustri, frysing, tining
https://nofima.no/mening/hvorfor-ferskfisken-ikke-redder-filetindustrien/
Tint fisk kan være løsningen til å skaffe fiskeindustrien råstoff hele året, skriver kronikkforfatteren.
mening
filetindustri, fiskefilet, fiskeindustri, markedsforskning, sjømatindustri
https://nofima.no/prosjekt/kvass/
Formålet med prosjektet er å utvikle et kommersielt produkt som kan vurdere kvalitet på rund hvitfisk i sanntid i industriell hastighet.
prosjekt
automatisering, avbildende spektroskopi, fiskeindustri, fiskeri, hurtige målemetoder, hvitfisk, kvalitet, sjømatkvalitet, spektroskopi
https://nofima.no/prosjekt/driftsundersokelsen-i-fiskeindustrien/
Hvert år gjennomfører Nofima en undersøkelse av lønnsomhet og strukturendringer i norsk fiskeindustri. Nå kan du selv undersøke noe av tallmaterialet på denne siden. Tallene for 2018 ble lagt til i august 2020.
prosjekt
fiskeindustri, lønnsomhet, lønnsomhetsundersøkelsen, næringsøkonomi, økonomi
https://nofima.no/prosjekt/socsus/
Prosjektet dokumenterte sosial bærekraft i norsk fiskerinæring.
prosjekt
arbeidsrettigheter, fiskeindustri, fiskeri, kontroll, sikkerhet, sosial bærekraft
31. januar 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/01/fredsskapende-algoritmer-for-fiskepriser/
Penger spart og konflikter løst, er resultatet av at forskere og næring fikk på plass modellen som sikrer dynamiske minstepriser for fisk.
nyhet
fiskeindustri, fiskeri, fiskerinæring, prisfastsetting
8. november 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/11/fiskebonuser-fungerer/
Det leveres mer fersk torsk utenom hovedsesongen, takket være ferskfiskordningen og levendefangstbonusen for fiskere, viser en evalueringsrapport fra Nofima.
nyhet
fersk fisk, fiskeindustri, levendelagring, verdiskaping
31. oktober 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/10/torskehoder-kan-bli-verdifullt-proteinpulver/
Hoder, rygger og annet fiskeavskjær som i dag brukes til dyrefôr, kan bli mer lønnsomt å bruke som kosttilskudd, om bare man blir kvitt fiskesmaken. Matforskerne er på saken.
nyhet
fiskeindustri, kosttilskudd, protein, restråstoff, torsk, verdiskaping