NewTechAqua er et EU-finansiert som vil teste og utvikle nye løsninger i europeisk akvakultur.
NewTechAqua
https://nofima.no/prosjekt/newtechaqua/
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/newtechaqua/
Viser 1–10 av 13
https://nofima.no/prosjekt/newtechaqua/
NewTechAqua er et EU-finansiert som vil teste og utvikle nye løsninger i europeisk akvakultur.
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/aquaimpact/
AquaIMPACT er et EU-finansiert forskningsprosjekt som integrerer avl med ernæring innen oppdrett av atlantisk laks, regnbueørret, dorade (havkaruss) og havabbor.
prosjekt
7. desember 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/12/forholdet-mellom-fett-og-protein-styrer-vekst/
Forsker Jens-Erik Dessen har studert hva oppdrettslaksen bør spise i sjø for å vokse fort, og tolerere sykdom bedre.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/optihealth/
Målet med OptiHealth er å skaffe vitenskapelig dokumentasjon om hvilke nivåer av fett og fettsyrer som sikrer laksens vekst og helse under utfordrende miljøforhold i sjøvannsfasen.
prosjekt
28. juni 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/06/hva-skal-vi-fore-rensefisken-med/
Rensefisk går sammen med laks i merder, og spiser lus av laksen. Dette er et viktig bidrag i kampen mot lakselus. Men lus er mer som «snacks» å regne, og gir ikke nok næring til rensefisken. I et nytt prosjekt skal forskere skaffe kunnskap om riktig fôr og ernæring.
nyhet
3. mai 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/05/oppdrettslaksen-trenger-marint-omega-3/
Ny doktorgrad viser at marine omega-3-fettsyrer er nødvendig i oppdrettslaksens fôr for å bevare god helse.
nyhet
26. juni 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/06/30-millioner-til-fiskeforsenter/
Forskningsrådet tildelte fredag 30 millioner kroner til Aquafeed Technology Centre hos Nofima i Bergen. Utbyttet vil bli kunnskap om hvordan råvarer i fremtidens fiskefôr kan utnyttes best mulig i fôrprosessering.
nyhet
https://nofima.no/forskningsanlegg/forskningsstasjonen-pa-sunndalsora/
På dette landbaserte forskningsanlegget med ferskvann, sjøvann og resirkulert vann, kan vi gjøre biologiske og teknologiske forsøk innen hele verdikjeden i havbruk.
side
8. oktober 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/10/mari-moren-ny-forskningssjef/
Mari Moren startet som forskningssjef i matforskningsinstituttet Nofima 1. oktober. Hun vil ha kontorsted ved selskapets avdeling i Bergen, og vil styrke Nofimas posisjon i vestlandsregionen.
nyhet
https://nofima.no/forskningsomrade/ernaering-og-forteknologi/
Vi forsker på ingredienser og fôr for ulike oppdrettsarter.
forskning
Viser 1–10 av 13