Arkiv for «fisk»

Viser 1–7 av 7

Derfor krymper fisken når den stekes

Det store og saftige torskestykket som lå i den ildfaste formen ble stadig mindre. Noe av saften hadde rent ut, men var fordampet nå, og det avtegnet seg et rektangel rundt fiskestykket som viste hvor stort det en gang hadde vært. Hva er det som skjer når et fiskestykke trekker seg sammen under steking? Og går det an å beregne hvor mye væske den mister når den stekes kort eller lenge på ulike temperaturer?

verdt

, ,

Smarte sensorer gir best utnyttelse av maten vår

Sitatet om at vi sender folk til månen, men ikke vet hva suffleen vår inneholder, bør være velkjent for en del av oss. Det imidlertid mange ikke vet, er at instrumentene som nå sendes ut i verdensrommet for å finne spor av liv, også brukes for å bestemme hva maten vår faktisk inneholder.

nyhet

, , , , ,

Viser 1–7 av 7