22. november 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/11/ny-kunnskap-om-bedovelse-og-blogging-av-fisk/
Belastningen under fangst og håndtering om bord i fiskebåter påvirker blodmengden i fisken. God utblødning oppnås ved rask bedøving og bløgging etter at fisken er tatt om bord. Mye av blodet er ute av fisken innen tre minutter, viser ny forskning fra Nofima.
nyhet
bedøving, bløgging, filet, hyperspektral, torsk
18. januar 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/01/forskere-lyser-etter-blod-i-fisk/
En avansert lysmåler utviklet av Nofima byr på en liten revolusjon innen foredling av fisk. Hvitfisk kan sorteres etter blodinnhold i muskelen før noen setter kniven i den. Dermed er det duket for mer effektiv utnyttelse av hver fisk, og bedre lønnsomhet for fiskebedriften.
nyhet
blod, filet, fiskefilet, hurtige målemetoder, hurtigmåling, lysmåling, sjømatkvalitet, spektroskopi
20. juni 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/06/litt-klokere-pa-makrell/
Makrellens kvalitet kommer an på mange faktorer, både hvordan den fileteres, håndteres og lagres, men også på hvilken årstid og med hvilket fangstredskap den er fisket.
nyhet
filet, filetering, fisk, fiskeindustri, kvalitet, makrell, sjømatkvalitet
21. april 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/04/hvor-fort-bor-fisk-behandles/
Om fisk prosesseres før eller etter dødsstivheten (rigor) kan bety mye for fiskeproduktets kvalitet. Hva som er best kommer an på hvilket produkt man skal lage.
nyhet
filet, filetering, fiskeindustri, fiskekvalitet, hvitfisk, klippfisk, kvalitet, saltfisk, sjømatindustri, sjømatkvalitet
https://nofima.no/prosjekt/orretrogn-til-konsum/
Økt verdiskaping i oppdrett av regnbueørret (Oncorhynchus mykiss) i Norge gjennom kombinert produksjon av rogn til konsum og matfisk.
prosjekt
filet, kaviar, kvalitet, matfisk, Muskel, ørretrogn, regnbueørret
20. august 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/08/ny-teknologi-og-superkjoling-gir-superkvalitet/
Dagens slakteteknologi er omstendig og arbeidskrevende. Framtida er å ta fisken direkte i filetmaskina.
nyhet
direkteprosessering, filet, filetering, foredling, laks, superkjøling