https://nofima.no/prosjekt/reducepack/
Målet med prosjektet er å redusere plastforbruket og de miljømessige utfordringene knyttet til plast. Samtidig skal emballasjens funksjon ivaretas: bevare matkvalitet og unngå/redusere matsvinn
prosjekt
fiber, matemballasje, plast
2. mai 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/05/mindre-plast-i-matemballasje/
Vi er mange som ønsker å redusere plastbruken. Det er også målet til det nystartede forskningsprosjektet ReducePack.
nyhet
emballasje, fiber, plast
23. november 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/11/darlig-fordoyelse-er-roten-til-alt-vondt/
Ordene stammer fra legekunstens far – Hippocrates, og er ifølge Karsten Kristiansen, professor ved Universitetet i København og Institute of Metagenomics i Shenzhen Kina, helt på linje med dagens oppfatning.
nyhet
fiber, tarm, tarmflora
13. april 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/04/30714/
Gunnar Bakke, lederen for Baker og konditorenes Landsforening, ønsket velkommen, med å fortelle de over 70 deltakerne som deltok på Cerealfagdagen hos Nofima på Ås, at Opplysningskontoret for brød og korn nå lanserer kampanje "Brød virker".
nyhet
brød, cereal, fiber, gluten, korn
https://nofima.no/prosjekt/kostfiber-og-glykemiske-karbohydrater/
Det primære målet i dette forskningsprogrammet er å øke kunnskapen om hvordan prosessering kan maksimere de fordelaktige helseeffektene av kostfiber og minimere de skadelige helseeffekter av glykemiske karbohydrater.
prosjekt
fiber, karbohydrater, korn, kostfiber, poteter, stivelse, sukker
17. august 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/08/kornets-sunne-naeringsstoffer/
Hos matforskningsinstituttet Nofima pågår flere forskningsprosjekter der målet er å utnytte de sunne komponentene i kornet på best mulig måte.
nyhet
betaglukan, bygg, fiber, havre, korn
https://nofima.no/forskningsomrade/mat-og-helse/
Et sunt og bærekraftig kosthold forutsetter kunnskap om råvarer, prosessering og produkter. Kvaliteten på maten er avhengig av mange ulike innholdsstoffer og disse påvirker hverandre under prosess, lagring, tilberedning og fordøyelse.
forskning
bær, ernæring, fett, fiber, frukt, grønnsaker, helse, karbohydrater, korn, mat, næringsstoffer, oljer, plantestoffer, prosessering, proteiner, sunnhet, verdikjede, vitaminer