https://nofima.no/prosjekt/blueshell/
Prosjektet handler om å utnytte biprodukter fra skalldyr i utviklingen av verdifulle produkter ved hydrolyse eller fermentering etterfulgt av undersøkelse av biologiske aktiviteter og gjøre markedsundersøkelser/tilnærmelser med produktene. Flere potensielle kommersielle retninger er identifisert som ernæring, mattrygghet og plantehelse.
prosjekt
biologisk aktivitet, biprodukter, fermentering, forbrukeraksept, hydrolyse
22. juni 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/06/spekepolsa-den-perfekte-sommermat/
Med spekemat på menyen i sommervarmen kan det ikke gå galt! Eller… det kan det faktisk, men det er svært sjelden.
nyhet
fermentering, kjøtt, kjøttvarer, melkesyrebakterier, spekemat, spekepølse
30. mai 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/05/lokalmatprodusenter-vil-laere-om-fermentering/
Tradisjonelt har fermentering av grønnsaker blitt benyttet for å bevare og utnytte råvarer gjennom hele året. Nå skyller en fermenteringsbølge over landet, og mange lokalmatprodusenter er interessert i å ta i bruk teknikken. Noen av disse deltok på Kompetansenettverk Lokalmat Øst sitt fermenteringskurs hos Nofima.
nyhet
fermentering, lokalmat, lokalmatprodusenter
4. november 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/11/a-fermentere-er-a-trylle-med-smaker/
Mikroorganismenes berømmelse når nye høyder. Det skyldes først og fremst fermenteringens økende popularitet.
nyhet
fermentering
https://nofima.no/prosjekt/micro-mbt/
Micro MBT handler om å gjøre lav verdi restråstoff om til produkter som har høyere verdi.
prosjekt
biokonversjon, fermentering, hydrolyse, restråstoff
4. desember 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/12/forsker-pa-et-av-verdens-beste-ol/
Verdens femte (!) beste nye øl brygges i Gvarv i Telemark. Men «ølbøndene» Ingeborg Lindheim og Eivin Eilertsen vil stadig utvikle seg og sine produkter. Nå er Nofima en del av den spennende prosessen med å finne nye veier i bryggerikunsten.
nyhet
bryggeri, fermentering, frukt, kontaminering, øl
https://nofima.no/verdt-a-vite/hva-skjer-i-rakfisken/
Rakfiskens karakteristiske lukt og smak skyldes prosesser som foregår i fisken mens den ligger lagret. Er fisken trygg å spise? Og hva er det egentlig som skjer i rakfisken? Her får du svar fra forskerne Lars Axelsson og Guro Alette Bjerke.
verdt
fermentering, lagring, melkesyrebakterier
https://nofima.no/forskningsomrade/trygg-og-holdbar-mat/
Maten skal være trygg og ha god kvalitet. Vår forskning bidrar til å sikre trygg mat, optimal holdbarhet, riktig emballering og redusert svinn.
forskning
bakterier, e.coli, emballasje, emballering, fermentering, haccp, hygiene, listeria, mattrygghet, patogener, renhold, tarmhelse