1. oktober 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/10/ypperlig-kvalitet-fra-torskehotell/
Skrei fra torskehotell er et produkt av ypperlig kvalitet – når den behandles på riktig måte og helst ikke blir stående lenge uten fôring.
nyhet
fangstbasert akvakultur, filetering, filetindustri, fiskekvalitet, kvalitet, levendelagring, torsk, torskehotell
28. november 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/11/holder-tralfangsten-levende-i-filetfabrikken/
Etter seks timer i spesialbygde tanker om bord på trålerens produksjonsdekk, var 90 prosent av torsken fortsatt levende og i god form. Mellomlagringen gir bedre kvalitet på fiskekjøttet og kan gi bedre arbeidsforhold om bord.
nyhet
fangstbasert akvakultur, fiskeri, levendelagring, torsk, trål
9. juni 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/06/stor-oppslutning-om-kurs-i-levendelagring/
Nå er det fiskehotell som gjelder. Nofima har stor pågang fra aktører i alle deler av fiskerinæringen som vil lære hvordan de skal gå fram for å lagre villfisk levende.
nyhet
fangstbasert akvakultur, fiskehotell, levendelagring
https://nofima.no/prosjekt/catch/
Målet med det store forskningsprosjektet CATCH var å fange den maksimale bærekraftige verdien av vill atlantisk torsk basert på levendelagring.
prosjekt
fangstbasert akvakultur, fiskehotell, fiskekvalitet, kvalitet, levendelagring
https://nofima.no/forskningsomrade/fangstbasert-akvakultur/
Villfisk kan holdes levende etter fangst for å øke både kvalitet og verdi. Nofimas forskningsmiljø har vært sentral i utviklingen av metoden, og jobber tett sammen med næringen for å bedre både teknologi og fiskevelferd.
forskning
fangstbasert akvakultur, fiskehotell, fiskeri, kvalitet, levendelagring
20. mars 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/03/sammen-for-bedre-kvalitet-paa-torsken/
Åtte næringsaktører og representanter fra fem universiteter skal gjennom forskningsprosjektet CATCH bidra til bedre kvalitet på torsk.
nyhet
fangstbasert akvakultur, fiskehotell, levendelagring
18. mai 2013
https://nofima.no/nyhet/2013/05/revolusjonerer-1000-aarig-tradisjon/
- Jeg gleder meg virkelig til å se kvaliteten på tørrfisk basert på levendelagret torsk. Dette er framtida. Den fisken skal vi få på menyen til italienske Ristorante Frosio i Bergamo, sier Halvor Hansen i Halvors tradisjonsfisk AS.
nyhet
fangstbasert akvakultur, fiskehotell, fiskekvalitet, levendelagring
21. januar 2013
https://nofima.no/nyhet/2013/01/nasjonalt-kompetansesenter-for-fangstbasert-akvakultur-fba/
Når en ressurs utnyttes maksimalt i mengde kan verdien bare økes ved å gjøre hver kilo vi høster mere verdt, gjennom markedsarbeid, økt effektivitet og bedret kvalitet.
nyhet
fangstbasert akvakultur, fiskehotell, levendelagring
24. september 2012
https://nofima.no/nyhet/2012/09/paa-hoyde-med-de-beste/
Nye metoder og ny teknologi i trålerflåten vil gi et råstoff som er på høyde med det aller beste som leveres fra autolineflåten.
nyhet
fangstbasert akvakultur
8. desember 2010
https://nofima.no/nyhet/2010/12/treffsted-for-levendefiskere/
Nofima har inngått et prosjektsamarbeid med Vesterålen Fiskeripark på Myre, hvor målet er å skape en møteplass der forskere og fiskere møtes for å utvikle konsepter rundt levendelagring. Dette er et nasjonalt prosjekt som det knyttes store forventninger til.
nyhet
fangstbasert akvakultur, levendelagring