12. desember 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/12/nye-teknikker-sikrer-bedre-ressursutnyttelse/
Det er mye protein i de delene av kyllingen som ikke brukes til mat, deler som skrog og brusk. Derfor forsker Nofima mye på hvordan man på best mulig måte kan nyttiggjøre seg også disse proteinene.
nyhet
enzymer, hydrolyse, restråstoff
4. februar 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/02/duften-av-langtidshevet-brod-til-frokost-uten-nattarbeid/
Nattarbeid er slitsomt – både for bakerens kropp og helse og bakeriets lønnsomhet. Langtidsheving ble løsningen for Tromsø Bakeri.
nyhet
baker, bakeri, baking, brød, enzymer
https://nofima.no/prosjekt/notably/
I Notably vil vi utvikle en ny teknologisk løsning der prosesseringen av restråstoff fra torsk og kylling skjer i flere ulike trinn, slik at komponentene som kan utvinnes fra restråstoffet mer verdifulle enn de er i dag.
prosjekt
enzymer, hydrolyse, rstråstoff
https://nofima.no/prosjekt/tg-ase/
I dette prosjektet skal vi utvikle og produsere enzym fra fisk som skal brukes til å lime sammen fiskestykker i fiskekaker og andre fiskeprodukter.
prosjekt
enzymer, prosessering, proteiner
https://nofima.no/forskningsomrade/marin-bioteknologi/
Nofimas forskning bidrar til å øke verdien og bruken av marint råstoff.
forskning
alger, bioprosessering, enzymer, marin bioteknologi, mikroalger, oljer, proteiner, restråstoff