Prosjektet Eple-Handling vil fremja samarbeid i heile verdikjeda, med fokus på å redusera omfanget av fysiologiske skadar og ròte.
EpleHandling
https://nofima.no/prosjekt/eplehandling/
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/eplehandling/
Viser 1–10 av 27
https://nofima.no/prosjekt/eplehandling/
Prosjektet Eple-Handling vil fremja samarbeid i heile verdikjeda, med fokus på å redusera omfanget av fysiologiske skadar og ròte.
prosjekt
11. januar 2021
https://nofima.no/nyhet/2021/01/vil-lose-plastproblemet-med-nanoteknologi/
Nofima-forsker Jawad Sarfraz er tildelt betydelige midler til et forskningsprosjekt hvor han skal finne nye løsninger for å enklere resirkulere mer av plasten som brukes i matemballasje, samt å redusere matsvinnet.
nyhet
2. desember 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/12/resirkulerbare-materialer-til-kyllingfilet/
Emballasjens viktigste funksjon er å beskytte og bevare maten. Forskernes utfordring er å finne frem til materialløsninger som både er resirkulerbare og gir matvarene fullgod beskyttelse.
nyhet
4. november 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/11/riktig-lagringstemperatur-kan-minske-matsvinn/
Gulroten kan leve lengre i kjøleskapet hvis den er lagret optimalt. I forskningsprosjektet OPTIROT, har seniorforsker Hanne Larsen i Nofima, sett nærmere på hva som skal til for å minske svinnet på gulrøtter.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/ecosorb/
I EcoSorb prosjektet utvikles en ny type mer miljøvennlig væskeabsorbent til næringsmidler, som medfører økt bruk av fornybare råstoff og redusert bruk av plastmaterialer fra fossile råstoff.
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/holdbarsjekken/
Målet med prosjektet er å utvikle et testsystem for valg av riktig emballasje til frukter, bær og grønnsaker.
prosjekt
14. november 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/11/mindre-plast-i-sjomatnaeringen/
Norge eksporterer store mengder laksefilet, og kvaliteten må ivaretas også under langtransport. Nofimaforskere undersøker om det er mulig å opprettholde kvaliteten og mattryggheten selv om vi reduserer plastbruken.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/seapack/
Sjømatproduksjon og –eksport er en stor og viktig norsk næring. SeaPack skal bidra til økt bærekraft, lønnsomhet og redusert miljøbelastning relatert til matsvinn, materialforbruk og transport.
prosjekt
15. august 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/08/hvilken-matemballasje-sparer-bade-maten-og-miljoet/
Plast på avveie i naturen, enten det er i havet eller på land, er et onde. Det er alle enige om, men plastemballasjen fyller også flere viktige funksjoner, som å sørge for at maten beholder kvaliteten. For å finne svaret på hvilke matemballasje som er mest bærekraftig er det nødvendig å se hele bildet.
nyhet
27. februar 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/02/morgendagens-plastlosninger-for-mat/
Matemballasje - særlig når den består av plast - engasjerer. Da Nofima, Emballasjeforsk og NTP Food for Life inviterte til fagseminar hos Nofima, var auditoriet fullsatt.
nyhet
Viser 1–10 av 27