https://nofima.no/aktivitet/sjomatemballasje-hvordan-pakke-baerekraftig/
Sjømatproduksjon og -eksport er en stor og viktig norsk næring, med bærekraft høyt på agendaen. Dette seminaret vil rette søkelyset mot hvordan emballasjen kan både være mest mulig bærekraftig i seg selv og hvordan den kan bidra til å redusere matsvinnet og effektivisere transporten.
aktivitet
bærekraftig, emballasje, emballering, sjømat
14. november 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/11/mindre-plast-i-sjomatnaeringen/
Norge eksporterer store mengder laksefilet, og kvaliteten må ivaretas også under langtransport. Nofimaforskere undersøker om det er mulig å opprettholde kvaliteten og mattryggheten selv om vi reduserer plastbruken.
nyhet
emballasje, emballering, plast
https://nofima.no/prosjekt/seapack/
Sjømatproduksjon og –eksport er en stor og viktig norsk næring. SeaPack skal bidra til økt bærekraft, lønnsomhet og redusert miljøbelastning relatert til matsvinn, materialforbruk og transport.
prosjekt
emballasje, emballering, laks, ressursutnyttelse
15. august 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/08/hvilken-matemballasje-sparer-bade-maten-og-miljoet/
Plast på avveie i naturen, enten det er i havet eller på land, er et onde. Det er alle enige om, men plastemballasjen fyller også flere viktige funksjoner, som å sørge for at maten beholder kvaliteten. For å finne svaret på hvilke matemballasje som er mest bærekraftig er det nødvendig å se hele bildet.
nyhet
emballasje, emballering, matsvinn
27. februar 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/02/morgendagens-plastlosninger-for-mat/
Matemballasje - særlig når den består av plast - engasjerer. Da Nofima, Emballasjeforsk og NTP Food for Life inviterte til fagseminar hos Nofima, var auditoriet fullsatt.
nyhet
emballering, plast
21. november 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/11/pakking-av-spekepolse-korleis-ta-vare-pa-farge-og-smak/
Nesten alt av kjøt og foredla kjøtvarer i Norge blir i dag selt emballert. Varene må ha rett farge og kvalitet for at forbrukarane skal velja dei i butikk og for å hindra unødvendig matsvinn. Me har no fått kunnskap om korleis slica, pakka spekepølse bør handterast under pakking, lagring og i butikk.
nyhet
emballasje, emballering, pakking, spekepølse
30. september 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/09/fremtidens-emballering/
Torsdag var rundt 70 bransjefolk innen emballasje og matsvinn samlet i FoodTechs lokaler på Kalbakken. Der fikk de høre om utvikling og innovasjon innen emballering, hva som gjøres for å redusere matsvinnet og forbrukernes holdninger til så vel matsvinn som emballasje.
nyhet
emballasje, emballering, matsvinn, seminar
4. juli 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/07/mindre-matsvinn-med-riktig-emballasje/
- Emballasje, og spesielt plastemballasje får hard medfart om dagen. Det er forståelig, for den gjør stor skade i blant annet havet, men jeg skulle ønske vi kunne være mer nyanserte, sier seniorforsker Marit Kvalvåg Pettersen i Nofima.
nyhet
emballasje, emballering, matsvinn
https://nofima.no/prosjekt/foodmicro-pack/
Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for produksjon og frambud av trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn.
prosjekt
dekontaminering, emballasje, emballering, holdbarhet, kontaminering, matsvinn, mattrygghet, mikrobiologi, trygg mat
17. februar 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/02/25-millioner-til-fremtidens-gronne-emballasje/
«FuturePack» er et nytt stort forskningsprosjekt som skal utvikle ny kompetanse og teknologi for produksjon og gjenvinning av både fossile og biobaserte råvarer til produksjon av mer bærekraftig plastemballasje. Det handler om sirkulær økonomi i praksis.
nyhet
biobasert, bioøkonomi, emballasje, emballering, fornybart, gjenvinning