Nofima tar i bruk nanoteknologi for å levere neste generasjons emballasjeløsninger.
13. november 2020
I gang med neste generasjons matemballasje
https://nofima.no/nyhet/2020/11/i-gang-med-neste-generasjons-matemballasje/
nyhet
https://nofima.no/nyhet/2020/11/i-gang-med-neste-generasjons-matemballasje/
Viser 1–10 av 36
13. november 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/11/i-gang-med-neste-generasjons-matemballasje/
Nofima tar i bruk nanoteknologi for å levere neste generasjons emballasjeløsninger.
nyhet
29. september 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/09/god-holdbarhet-er-viktigste-matsvinntiltak/
Emballeringen av mat har flere funksjoner. Det viktigste den gjør er å beskytte og bevare maten, og å sørge for riktig merking. Nofimas emballasjeforskere har i mange år utviklet emballeringsløsninger som øker matens holdbarhet.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/packtech/
PackTech har som mål å utvikle neste generasjons emballasjeløsning. Prosjektet er en intern satsing.
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/tremm/
Målet med dette prosjektet er å analysere migrasjon fra blant annet laminater, emballasje med trykkfarger og emballasje for oppvarming.
prosjekt
2. mai 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/05/mindre-plast-i-matemballasje/
Vi er mange som ønsker å redusere plastbruken. Det er også målet til det nystartede forskningsprosjektet ReducePack.
nyhet
https://nofima.no/verdt-a-vite/hermetikk-takk/
I en verden med mye matsvinn er hermetisering en genial metode som gir lang holdbarhet uten bruk av konserveringsmidler.
verdt
5. april 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/04/mindre-plast-og-mer-gjenbruk/
Forbruket av plast må ned. Og plast i havet og plast på avveie er et miljøproblem. Det er det stor enighet om.
nyhet
14. november 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/11/mindre-plast-i-sjomatnaeringen/
Norge eksporterer store mengder laksefilet, og kvaliteten må ivaretas også under langtransport. Nofimaforskere undersøker om det er mulig å opprettholde kvaliteten og mattryggheten selv om vi reduserer plastbruken.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/seapack/
Sjømatproduksjon og –eksport er en stor og viktig norsk næring. SeaPack skal bidra til økt bærekraft, lønnsomhet og redusert miljøbelastning relatert til matsvinn, materialforbruk og transport.
prosjekt
15. august 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/08/hvilken-matemballasje-sparer-bade-maten-og-miljoet/
Plast på avveie i naturen, enten det er i havet eller på land, er et onde. Det er alle enige om, men plastemballasjen fyller også flere viktige funksjoner, som å sørge for at maten beholder kvaliteten. For å finne svaret på hvilke matemballasje som er mest bærekraftig er det nødvendig å se hele bildet.
nyhet
Viser 1–10 av 36