28. november 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/11/ekstrudering-av-korn-pavirker-tarmfloraen/
Nofimaforskere har undersøkt hvordan tarmfloraen påvirkes av om fullkornet er ubehandlet eller ekstrudert.
nyhet
bygg, ekstrudering, havre, helse, korn, tarmflora
26. oktober 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/10/forskergroten-ekstra-sunn-og-ekstra-mettende/
Nofimaforskere jobber mye med korn – med sunne kornsortene som egner seg godt for det norske klimaet. I NM i graut deltok Nofima med Forskergrøten, og i den brukes bare råvarer som Nofima har forsket på gjennom flere år, så grøten er ekstra mettende og ekstra sunn.
nyhet
bær, betaglukan, bygg, grønnkål, grønnsaker, grøt, havre, tindved
17. august 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/08/kornets-sunne-naeringsstoffer/
Hos matforskningsinstituttet Nofima pågår flere forskningsprosjekter der målet er å utnytte de sunne komponentene i kornet på best mulig måte.
nyhet
betaglukan, bygg, fiber, havre, korn
8. oktober 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/10/fremtidsrettet-bygg/
Når Coop lanserer sin nye produktserie Gullbygg, basert på en spesiell type byggkorn med gunstige helseeffekter, har Nofimas kornforskere vært viktige bidragsytere.
nyhet
betaglukan, bygg, ernæring, korn, mat
20. januar 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/01/nyhet-sunne-okologiske-vafler/
Sammen med Toten Egg og Oikos har matforskningsinstituttet Nofima utviklet Totenrøra – en sunn og økologisk vaffelrøre. I første omgang selges vaflene på ulike arrangement.
nyhet
bygg, økologi, vafler