23. juni 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/06/saltvannstilpasning-gjor-skinnet-til-postsmolten-sterkere/
Skinnet til postsmolt som har blitt tilvendt saltvann, er sterkere enn skinnet til postsmolt som har gått i ferskvann før utsett i sjø, viser ny forskning. Saltvannstilpasning gjør laksen mer motstandsdyktig mot sårbakterien Tenacibaculum.
nyhet
barrierevev, skinnhelse
https://nofima.no/prosjekt/feedmod/
Fiskens vekst og helse påvirkes i stor grad av prosesser som skjer i mage-/tarmsystemet. Dette inkluderer appetittregulering, spalting og opptak av næringsstoffer, barrierevevets sammensetning og funksjonalitet, og tarmens sammensetning av mikrober.
prosjekt
barrierevev, fôr, Fôrkvalitet, Magefunksjoner, Mikrobiota, Proteiningredienser
1. juli 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/07/laksens-barrierevev-pavirkes-av-sink-og-omega-3/
Tidligere har forskere i Nofima meldt at nok omega-3 og sink i fôret styrker laksens skinn. Ny rapport viser at disse næringsstoffene også har et viktig samspill i laksens tarm og trolig også i gjeller.
nyhet
barrierevev, omega-3
24. oktober 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/10/forsker-pa-fiskens-robusthet-i-krevende-oppdrettsmiljo/
Gjeller, skinn og tarm er barrierer som skal beskytte fisk mot omgivelsene, og bidra til å holde fisken frisk. Et viktig spørsmål er hvordan fôrsammensetning påvirker funksjonen til disse barrierene hos oppdrettslaksen.
nyhet
barrierevev, fiskehelse, omega-3
https://nofima.no/prosjekt/omega-3-barriere/
For å opprettholde god fiskehelse og god fiskevelferd er det viktig at alle vev som utgjør fiskens barrierer mot ytre miljø, fungerer optimalt. Både gjeller, tarm og skinn er i direkte kontakt med det varierende ytre miljøet, inkludert infeksiøse sykdommer. Det er helt essensielt at alle disse vevene er robuste, intakte, og fungerer normalt når miljøet rundt fisken er krevende.
prosjekt
barrierevev, omega-3, sink