https://nofima.no/mening/kronikk-hvorfor-er-ikke-sjomat-festmat-for-barn/
Nesten 70 prosent av norske restauranter dropper sjømat på barnemenyen. Det viser en undersøkelse fra Norges sjømatråd. Hvorfor blir ikke barn tilbudt mer sjømat når de skal ut og hygge seg?
mening
barn, barn og mat, barns matvaner
https://nofima.no/prosjekt/mycosafebread/
Hovedmålet i MycoSafeBread er å optimalisere brødprodukter som er skreddersydd for små barn, med et absolutt minimum av soppgiften DON, samtidig som vi oppfyller anbefalingene for fiber og næringssammensetning.
prosjekt
barn, brød, deoxynivalenol (DON), fiber, fullkorn, korn, kosthold, mykotoksin, prosessering, soppgift
5. juni 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/06/vil-du-teste-ut-hva-barn-mener-om-maten-la-fantasien-lope/
Nofimaforskere har undersøkt hva som skal til for å få barn til å fullføre omfattende smakstester, og samtidig sikre at barna får gitt uttrykk for akkurat det de mener.
nyhet
barn, forbrukerforståelse, forbrukertester, smak
24. februar 2018
https://nofima.no/nyhet/2018/02/det-sote-dilemmaet/
Færre søte fristelser som barn, reduserer lysten på det ekstra søte senere.
nyhet
barn, kosthold, smak, søtsmak
15. desember 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/12/firearinger-kjenner-sotsmak-bedre-enn-seksaringer/
I tre år har forskere studert barn og deres smak. Det har resultert i interessante resultat. Disse ble presentert på sluttseminaret hos Nofima.
nyhet
barn, design, innovasjon, sensorikk, smak
https://nofima.no/prosjekt/edulia/
Det er stort behov for å finne nye måter og metoder å takle de økende utfordringene med overvekt og fedme blant barn og unge. Edulia ønsker å bidra til å fremme et sunnere kosthold fra barndommen basert på forholdet mellom sensorisk oppfatning, glede, matvalg og -adferd.
prosjekt
barn, barns matvaner, ernæring, matpreferanser, matvalg, produktutvikling, sunn mat, unge
1. juni 2017
https://nofima.no/nyhet/2017/06/soker-forskerspirer-opptatt-av-mat-og-helse/
Nofima leder nytt internasjonalt stipendiatprogram som skal finne nye måter å løse problemene med overvekt. Oppmerksomheten rettes mot å få barn til å velge sunne alternativ.
nyhet
barn, kosthold, matvalg, overvekt, sunn mat
10. november 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/11/kosemat-kan-gi-barn-bedre-kosthold/
Måltidene i helgene er ofte forbundet med kos og usunn mat. Ved å gjøre små justeringer kan barnefamilier også kose seg i hverdagen med god samvittighet.
nyhet
barn, barn og mat, kosthold
1. juni 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/06/en-smak-av-fremtiden/
Rundt 90 deltakere fra 14 ulike land hadde funnet veien til seminaret “A taste of the future” i Oslo i mai. De fikk ta del i de seneste forskningsresultatene innen smak, utvikling av preferanser og trender for nordisk mat.
nyhet
barn, eldre, sensorikk, smak
https://nofima.no/prosjekt/barn-og-smak/
Det er et stort potensiale for en bedre helse i befolkningen dersom kostholdet bedres, og det er spesielt viktig å tilrettelegge for sunne og varierte menyer for barn og unge, fordi matvaner etableres i ung alder.
prosjekt
barn, forbruker, mat, sensorikk, smak