6. september 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/09/fa-oynene-opp-for-tyttebaer/
Oppfordringen kommer fra forskere og matprodusenter som ønsker både å utvikle nye produkter av tyttebær og å gjøre det enklere også for uvante bærplukkere å finne stedene med mye bær.
nyhet
bærekraftig, helse, innovasjon, produktutvikling, sunn mat, tyttebær
https://nofima.no/prosjekt/growpro/
I dette prosjektet vil vi utvikle nyskapende teknologi for å produsere muskelproteiner til mat på en ny og miljøvennlig måte, ved hjelp av bioreaktorer i stedet for tradisjonelle husdyr.
prosjekt
bærekraftig, bioreaktor, innovasjon, mat, nyskapende teknologi, protein, restråstoff
3. oktober 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/10/matemballasjens-viktigste-oppgave-a-beskytte-maten/
Forbrukere opplever matemballasjen som sløseri, men faktum er at emballasje er nødvendig og den er den viktigste faktoren for å redusere matsvinnet – og dermed også miljøavtrykket.
nyhet
bærekraftig, emballasje, emballering, matsvinn