Til tross for at vi vet lite om tang og tare, er mange positive til å spise det, viser en fersk undersøkelse fra Nofima.
8. april 2021
Er nordmenn klare for å spise tang?
https://nofima.no/nyhet/2021/04/er-nordmenn-klare-for-a-spise-tang/
nyhet
https://nofima.no/nyhet/2021/04/er-nordmenn-klare-for-a-spise-tang/
Viser 1–10 av 10
8. april 2021
https://nofima.no/nyhet/2021/04/er-nordmenn-klare-for-a-spise-tang/
Til tross for at vi vet lite om tang og tare, er mange positive til å spise det, viser en fersk undersøkelse fra Nofima.
nyhet
22. mai 2020
https://nofima.no/nyhet/2020/05/tare-viktig-kilde-til-livsviktig-jod/
Jod. Et grunnstoff. En viktig bestanddel i mat. Alle mennesker trenger det for å unngå alvorlig sykdom. Problemet er at vi spiser mindre av fisken, melka og saltet som inneholder den viktige joden. Hva gjør man da?
nyhet
3. juni 2019
https://nofima.no/nyhet/2019/06/nofima-leder-nytt-stort-eu-prosjekt/
De siste fire årene har Nofima hentet inn over 100 millioner fra EU. Det gleder forskningsminister Iselin Nybø.
nyhet
https://nofima.no/prosjekt/sureaqua/
Et "Nordic Centre of Excellence" med mer enn 40 nordiske partnere skal levere forskning og innovasjon for bærekraftig produksjon og forvaltning av ressurser i havet.
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/tastykelp/
I prosjektet skal forskerne blant annet studere komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøke effekten av prosessteknologi på innholdet av potensielt farlige stoffer.
prosjekt
https://nofima.no/prosjekt/brunalger-til-mat/
Brunalger til mat – dyrking av råvarer og prosessering av trygge og sunne produkter gjennom utvikling av forskningsbasert kunnskap.
prosjekt
29. november 2016
https://nofima.no/nyhet/2016/11/taremat-pa-alle-fat/
Taren er en bærekraftig og allsidig ressurs i matindustrien, og etterspørselen er økende både i Norge og i verden.
nyhet
14. september 2015
https://nofima.no/nyhet/2015/09/tare-til-bords/
Matforskarar og gründarar går saman om å gjere mat av tareskog langs norskekysten.
nyhet
11. september 2014
https://nofima.no/nyhet/2014/09/alger-kan-erstatte-fiskeolje-i-for-til-oppdrettslaks/
Fiskeolje er en ideell kilde til omega-3 i laksefôr, men det er ikke rom for å produsere mer oppdrettslaks med fiskeolje som hovedkilde til omega-3 i fôr, hvis laksen fortsatt skal være en rik kilde til omega-3. Fôrbransjen trenger derfor tilgang på store volum av nye omega-3-ingredienser. Nofima har gjort forsøk som viser at såkalte heterotrofe alger kan erstatte fiskeolje i fôr til liten laks.
nyhet
https://nofima.no/forskningsomrade/marin-bioteknologi/
Nofimas forskning bidrar til å øke verdien og bruken av marint råstoff.
forskning
Viser 1–10 av 10