Gå til hovedinnhold
Nofima
  • Forskning
  • Tjenester
  • Resultater
  • Om oss
  • English

Resultater

Vår forskning skal bidra til å gjøre matproduksjon enda bedre. Her finner du artikler som omtaler resultater, vitenskapelige publikasjoner, faktaartiklene «Verdt å vite» og temasider.

Les på engelsk

Publikasjoner

Verdt å vite

Tema A-Å

Ferske resultater

10. aug 2015

Bedre regelverk kan gi laksevekst

03. aug 2015

Doblet holdbarhet for oppkuttet frukt og grønt

30. jul 2015

Uthvilt torsk gir best kvalitet

14. jul 2015

Fastsatte holdbarheten til snøkrabbe

26. jun 2015

Stress påvirker barns kosthold

20. jun 2015

Mindre matsvinn med rett pakking av kjøt

15. jun 2015

Vil produsere tørrfisk inne

12. jun 2015

Nye teknologier kan gi mer skånsom behandling av mat

Forrige 1 … 53 54 55 56 57 58 59 Neste

Siste nytt fra hvert forskningsområde

Råvarer fra havbruk, fiskeri og landbruk

Råvarer fra havbruk, fiskeri og landbruk
  • Kompakt hydrolyseanlegg åpner for mer og bedre utnyttelse av restråstoff
  • Stresset laks blir blekere
  • 1 av 3 mener oppdrettsnæringen ikke er forberedt på klimaendringene

Foredling og mattrygghet

Foredling og mattrygghet
  • Har samlet tusenvis av bakterier: Gull verd i kampen mot utfordrende matbakterier
  • Hurtigmetoder for påvisning av listeria kan øke mattryggheten
  • Produksjon av trygg rakfisk: slik kan Listeria unngås

Marked og forbruker

Marked og forbruker
  • Kostfiber er proteinets følgesvenn for god tarmhelse
  • Lokalmatprodusenter har stor nytte av matkonkurranser
  • Fenalår er en unik delikatesse med store smaksforskjeller

Samfunn og forvaltning

Samfunn og forvaltning
  • 1 av 3 mener oppdrettsnæringen ikke er forberedt på klimaendringene
  • Nærmer seg løsningen på griseriet fra fisketransport på norske veier
  • Rapport: Mangler helhetsgrep i miljøvurdering
HjemResultater

Abonner på nyhetsbrev om forskning på mat

Få siste nytt om matforskning, tips om arrangementer for matprodusenter og vitenskapelige publikasjoner om mat på e-post hver fredag.


Gå til toppen av siden

Sentralbord +47 77 62 90 00

post@nofima.no

faktura@nofima.no

Muninbakken 9-13, Stakkevollan
Postboks 6122
NO-9291 Tromsø

Besøks- og postadresser ➝

Pressekontakt og media ➝

Ansatte ➝

English ➝

Personvernerklæring ➝

Informasjonskapsler ➝

Tilgjengelighetserklæring ➝

RSS ➝


Kommunikasjonsdirektør: Asbjørn Bartnes | Nettredaktør: Lidunn Mosaker Boge

LinkedIn – Instagram – Facebook | Vimeo – YouTube

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie

Design og utvikling: Gnist Design

  • English
  • Forskning
    • Forskningsområder
    • Prosjekter
    • Laboratorier og forsøksanlegg
    • Forskningsprogram finansiert av FFL
  • Tjenester
    • Oversikt tjenester
    • Nettverk og programmer
    • Kurs og arrangementer
  • Resultater
    • Ferske resultater
    • Verdt å vite
    • Tema A-Å
    • Publikasjoner
    • Videoer
    • Næringsnytte
  • Om oss
    • Ansatte
    • For media
    • Ledige stillinger
    • Om Nofima
    • Kontakt oss
    • Organisasjon
    • Nofima som partner i EU-prosjekter
    • Deltagelse i næringsklynger
    • Vår historie