Rapport/avhandling  »  Rapport/avhandling

Markedskrav og kvalitetsutfordringer NVG-sild

Trenger du hjelp? Kontakt Nofimas bibliotek med dine spørsmål om publikasjoner:
Kjetil Aune

Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no

Tromsø: Nofima AS 2011 (ISBN 978-82-8296-156-1) 9, p. Nofima rapportserie (54/2011)

Skåra, Torstein

Denne rapporten oppsummerer de viktigste utfordringene i forhold til å forbedre kvaliteten på frosset sildefilet; biologisk variasjon, åte, behandling av fangst om bord, samt prosessmessige elementer på landanleggene. Videre presenteres en oppsummering av dagens markedssituasjon, med fokus på hvilke produkter som produseres for de ulike markeder. Tyskland er det best betalende, og mest krevende markedet for norsk sildefilet. Basert på en kundeundersøkelse utført hos tysk foredlingsindustri i 2005, gjengis de viktigste kvalitetskravene til dette markedet, relatert til fett, kutt, åte, tekstur, blod og ferskhet. Kravene relateres dessuten til pågående og planlagte aktiviteter i prosjektet «Kvalitetsavvik på sildefilet».

Relatert innhold