Publisert 2014

Les på engelsk

Publikasjonsdetaljer

Tidsskrift : Food Quality and Preference , vol. 33 , p. 64–73 , 2014

Utgiver : Elsevier

Internasjonale standardnummer :
Trykt : 0950-3293
Elektronisk : 1873-6343

Publikasjonstype : Vitenskapelig artikkel

Bidragsytere : Næs, Tormod; Tomic, Oliver; Greiff, Kirsti; Thyholt, Kari

Har du spørsmål om noe vedrørende publikasjonen, kan du kontakte Nofimas bibliotekleder.

Kjetil Aune
Bibliotekleder
kjetil.aune@nofima.no

Sammendrag

This paper presents a comparison of different methods for analyzing designed experiments. The methods used are based on PCA, PLS and ANOVA, used either separately or in combination. Special emphasis will be on how to obtain information about medium and less important factors in the presence of very dominating ones. It will be shown that this could be done by splitting the dataset in two. Our propositions will be illustrated on a data set obtained for studying the effect of salt reduction in liver paste.