Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

FoodMicro-Pack

Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for produksjon og frambud av trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn.

1. januar 2017 – 31. desember 2020

Forsker: Cathrine Finne Kure

FuturePack

«FuturePack» skal utvikle ny kompetanse og teknologi for produksjon og gjenvinning av både fossile og biobaserte råvarer til produksjon av mer bærekraftig plastemballasje. Det handler om …

21. mars 2017 – 31. desember 2020

Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen
Oppdragsgiver: BIA-programmet (Brukerstyrt InnovasjonsArena)

PacKnoPlast

Dette prosjektet skal bidra til å begrense bruken av plast, ved kun å bruke plast der andre materialer fungerer dårligere med tanke på miljø og bevaring av matkvalitet.

1. april 2019 – 30. juni 2022

Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen

PathoSeq

«PathoSeq» har som målsetning at bedrifter i norsk matindustri blir forberedt på å håndtere utfordringer og utnytte fordelene ved moderne DNA sekvenserings-teknologi for overvåkning og …

1. april 2019 – 31. mars 2023

Forsker: Annette Fagerlund
Oppdragsgiver: Forskningsrådet (BIONÆR)

ReducePack

Målet med prosjektet er å redusere plastbruken, og sørge for mer gjenvinnbare materialer i matemballasje. Samtidig er det viktig å sikre at maten beholder kvaliteten og holdbarheten.

1. mai 2019 – 30. april 2022

Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen

SafeConsume

Det overordnede målet med dette store EU-prosjektet er å redusere helsebelastningene fra matbårne sykdomsfremkallende bakterier. For å nå dette målet trenger forskere, myndigheter, markedsaktører …

1. mai 2017 – 30. april 2022

Forsker: Solveig Langsrud
Oppdragsgiver: EU