Prosjekter
Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.
- Fjern filter
- Vis strategiske satsninger
- Velg finansiør
- Alle
- EØS-midlene
- EU - 7. rammeprogram
- EU - ERA-Net
- EU - Horisont 2020
- FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
- FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
- FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
- KMD - Kommunal- og moderniseringsdepartementet
- MIKON - Framsenteret
- NFD - Nærings- og fiskeridepartementet
- Nofima
- Nordforsk
- Nordic Innovation
- Nordisk ministerråd
- Norges forskningsråd
- NPA - The Northern Periphery and Arctic Programme
- RFF Nord-Norge - regionalt forskningsfond
- RFF Vestlandet - regionalt forskningsfond
- Stiftelsen Norconserv
- Svanøy Havbruk AS
- Utenriksdepartementet
- Velg forskningsområde
Viser 8 resultater i forskningsområde Trygg og holdbar mat:
Strategisk satsning
FeedMod
Fiskens vekst og helse påvirkes i stor grad av prosesser som skjer i mage-/tarmsystemet. Dette inkluderer appetittregulering, spalting og opptak av næringsstoffer, barrierevevets sammensetning …
1. januar 2017 – 31. desember 2019
Forsker: Andre Sture Bogevik
Finansiør: Norges forskningsråd
Strategisk satsning
FoodMicro-Pack
Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for produksjon og frambud av trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn.
1. januar 2017 – 31. desember 2020
Forsker: Cathrine Finne Kure
Finansiør: FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
FuturePack
«FuturePack» skal utvikle ny kompetanse og teknologi for produksjon og gjenvinning av både fossile og biobaserte råvarer til produksjon av mer bærekraftig plastemballasje. Det handler om …
21. mars 2017 – 31. desember 2020
Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen
Finansiør: Norges forskningsråd
PacKnoPlast
Dette prosjektet skal bidra til å begrense bruken av plast, ved kun å bruke plast der andre materialer fungerer dårligere med tanke på miljø og bevaring av matkvalitet.
1. april 2019 – 30. juni 2022
Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen
Finansiør: Norges forskningsråd
PathoSeq
«PathoSeq» har som målsetning at bedrifter i norsk matindustri blir forberedt på å håndtere utfordringer og utnytte fordelene ved moderne DNA sekvenserings-teknologi for overvåkning og …
1. april 2019 – 31. mars 2023
Forsker: Annette Fagerlund
Finansiør: Norges forskningsråd
ReducePack
Målet med prosjektet er å redusere plastbruken, og sørge for mer gjenvinnbare materialer i matemballasje. Samtidig er det viktig å sikre at maten beholder kvaliteten og holdbarheten.
1. mai 2019 – 30. april 2022
Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen
Finansiør: Norges forskningsråd
SafeConsume
Det overordnede målet med dette store EU-prosjektet er å redusere helsebelastningene fra matbårne sykdomsfremkallende bakterier. For å nå dette målet trenger forskere, myndigheter, markedsaktører …
1. mai 2017 – 30. april 2022
Forsker: Solveig Langsrud
Finansiør: EU - Horisont 2020
TREMM
Målet med dette prosjektet er å analysere migrasjon fra blant annet laminater, emballasje med trykkfarger og emballasje for oppvarming.
1. juli 2018 – 31. desember 2019
Forsker: Isabell Urdahl Lien
Finansiør: Norges forskningsråd