Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

Strategisk satsning

FoodMicro-Pack

Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for produksjon og frambud av trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn.

1. januar 2017 – 31. desember 2020

Forsker: Cathrine Finne Kure

Finansiør: FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter

FuturePack

«FuturePack» skal utvikle ny kompetanse og teknologi for produksjon og gjenvinning av både fossile og biobaserte råvarer til produksjon av mer bærekraftig plastemballasje. Det handler om …

21. mars 2017 – 31. desember 2020

Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen

Finansiør: Norges forskningsråd

HoldbarSjekken

Målet med prosjektet er å utvikle et testsystem for valg av riktig emballasje til frukter, bær og grønnsaker.

1. januar 2020 – 31. mars 2022

Forsker: Hanne Larsen

Finansiør: FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri

MycoSafeBread

Hovedmålet i prosjektet er å optimalisere brødprodukter som er skreddersydd for små barn, med et minimum av soppgiften DON, og samtidig oppfylle anbefalingene for fiber og næringssammensetning.

1. juli 2020 – 30. juni 2023

Forsker: Ida Rud

Finansiør: Norges forskningsråd

OptiSalm

Prosjektet vil avklare begrensninger og muligheter knyttet til salterstattere i røkt laks gjennom systematisk og relevant uttesting i prøveproduksjoner.

1. januar 2020 – 30. juni 2021

Forsker: Even Heir

Finansiør: FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering

PacKnoPlast

Dette prosjektet skal bidra til å begrense bruken av plast, ved kun å bruke plast der andre materialer fungerer dårligere med tanke på miljø og bevaring av matkvalitet.

1. april 2019 – 30. juni 2022

Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen

Finansiør: Norges forskningsråd

Strategisk satsning

PackTech

PackTech har som mål å utvikle neste generasjons emballasjeløsning. Prosjektet er en intern satsing.

1. august 2019 – 31. juli 2021

Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen

Finansiør: Nofima

PathoSeq

«PathoSeq» har som målsetning at bedrifter i norsk matindustri blir forberedt på å håndtere utfordringer og utnytte fordelene ved moderne DNA sekvenserings-teknologi for overvåkning og …

1. april 2019 – 31. mars 2023

Forsker: Annette Fagerlund

Finansiør: Norges forskningsråd

ReducePack

Målet med prosjektet er å redusere plastbruken, og sørge for mer gjenvinnbare materialer i matemballasje. Samtidig er det viktig å sikre at maten beholder kvaliteten og holdbarheten.

1. mai 2019 – 30. april 2022

Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen

Finansiør: Norges forskningsråd

SafeConsume

Det overordnede målet med dette store EU-prosjektet er å redusere helsebelastningene fra matbårne sykdomsfremkallende bakterier. For å nå dette målet trenger forskere, myndigheter, markedsaktører …

1. mai 2017 – 30. april 2022

Forsker: Solveig Langsrud

Finansiør: EU - Horisont 2020

TREMM

Målet med dette prosjektet er å analysere migrasjon fra blant annet laminater, emballasje med trykkfarger og emballasje for oppvarming.

1. juli 2018 – 31. desember 2019

Forsker: Isabell Urdahl Lien

Finansiør: Norges forskningsråd