Prosjekter
Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.
- Fjern filter
- Vis strategiske satsninger
- Velg finansiør
- Alle
- EØS-midlene
- EU - 7. rammeprogram
- EU - ERA-Net
- EU - Horisont 2020
- FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
- FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
- FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
- KMD - Kommunal- og moderniseringsdepartementet
- MIKON - Framsenteret
- NFD - Nærings- og fiskeridepartementet
- Nofima
- Nordforsk
- Nordic Innovation
- Nordisk ministerråd
- Norges forskningsråd
- NPA - The Northern Periphery and Arctic Programme
- RFF Nord-Norge - regionalt forskningsfond
- RFF Vestlandet - regionalt forskningsfond
- Stiftelsen Norconserv
- Svanøy Havbruk AS
- Utenriksdepartementet
- Velg forskningsområde
Viser 11 resultater i forskningsområde Trygg og holdbar mat:
HoldbarSjekken
Målet med prosjektet er å utvikle et testsystem for valg av riktig emballasje til frukter, bær og grønnsaker.
1. januar 2020 – 31. mars 2022
Forsker: Hanne Larsen
Finansiør: FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
MycoSafeBread
Hovedmålet i prosjektet er å optimalisere brødprodukter som er skreddersydd for små barn, med et minimum av soppgiften DON, og samtidig oppfylle anbefalingene for fiber og næringssammensetning.
1. juli 2020 – 30. juni 2023
Forsker: Ida Rud
Finansiør: Norges forskningsråd
Nano Functional Packaging
Det overordnede målet med dette prosjektet er å tilby nye løsninger for to av de store samfunnsutfordringene vi står overfor i dag; plastavfall (fra matemballasje) og matsvinn.
1. juli 2020 – 30. juni 2024
Forsker: Jawad Sarfraz
Finansiør: Norges forskningsråd
NORSKVegetar
Dagens plantebaserte matvarer er i liten grad basert på norske råvarer. I dette prosjektet skal man utvikle helnorske vegetarprodukter basert på norske råvarer og ingredienser.
1. oktober 2020 – 30. september 2023
Forsker: Grethe Iren Andersen Borge
Finansiør: FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
OptiSalm
Prosjektet vil avklare begrensninger og muligheter knyttet til salterstattere i røkt laks gjennom systematisk og relevant uttesting i prøveproduksjoner.
1. januar 2020 – 30. juni 2021
Forsker: Even Heir
Finansiør: FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
PacKnoPlast
Dette prosjektet skal bidra til å begrense bruken av plast, ved kun å bruke plast der andre materialer fungerer dårligere med tanke på miljø og bevaring av matkvalitet.
1. april 2019 – 30. juni 2022
Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen
Finansiør: Norges forskningsråd
Strategisk satsning
PackTech
PackTech har som mål å utvikle neste generasjons emballasjeløsning. Prosjektet er en intern satsing.
1. august 2019 – 31. juli 2021
Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen
Finansiør: Nofima
PathoSeq
«PathoSeq» har som målsetning at bedrifter i norsk matindustri blir forberedt på å håndtere utfordringer og utnytte fordelene ved moderne DNA sekvenserings-teknologi for overvåkning og …
1. april 2019 – 31. mars 2023
Forsker: Annette Fagerlund
Finansiør: Norges forskningsråd
ReducePack
Målet med prosjektet er å redusere plastbruken, og sørge for mer gjenvinnbare materialer i matemballasje. Samtidig er det viktig å sikre at maten beholder kvaliteten og holdbarheten.
1. mai 2019 – 30. april 2022
Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen
Finansiør: Norges forskningsråd
SafeConsume
Det overordnede målet med dette store EU-prosjektet er å redusere helsebelastningene fra matbårne sykdomsfremkallende bakterier. For å nå dette målet trenger forskere, myndigheter, markedsaktører …
1. mai 2017 – 30. april 2022
Forsker: Solveig Langsrud
Finansiør: EU - Horisont 2020
TREMM
Målet med dette prosjektet er å analysere migrasjon fra blant annet laminater, emballasje med trykkfarger og emballasje for oppvarming.
1. juli 2018 – 31. desember 2019
Forsker: Isabell Urdahl Lien
Finansiør: Norges forskningsråd