Prosjekter
Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.
Bekjempelse av virus i mat
Vi trenger mer kunnskap om risiko for kontaminering med virus på de ulike ledd i kjeden fra jord til bord for norske bær. Dette prosjektet har som mål å øke denne kunnskapen.
1. januar 2015 – 31. desember 2018
Forsker: Trond Møretrø
CATCH
Målet er å få ut den maksimale bærekraftige verdien av villtorsk ved å lagre den levende.
1. april 2014 – 31. oktober 2018
Forsker: Geir Sogn-Grundvåg
FoodMicro-Pack
Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for produksjon og frambud av trygg og holdbar mat, optimale emballeringsløsninger og redusert matsvinn.
1. januar 2017 – 31. desember 2020
Forsker: Cathrine Finne Kure
FuturePack
«FuturePack» skal utvikle ny kompetanse og teknologi for produksjon og gjenvinning av både fossile og biobaserte råvarer til produksjon av mer bærekraftig plastemballasje. Det handler om …
21. mars 2017 – 31. desember 2020
Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen
Oppdragsgiver: BIA-programmet (Brukerstyrt InnovasjonsArena)
Omega-3 barriere
For å opprettholde god fiskehelse og god fiskevelferd er det viktig at alle vev som utgjør fiskens barrierer mot ytre miljø, fungerer optimalt. Både gjeller, tarm og skinn er i direkte kontakt …
1. oktober 2016 – 31. mars 2019
Forskere: Gerd Marit Berge, Bente Ruyter
SafeConsumE
Det overordnede målet med dette store EU-prosjektet er å redusere helsebelastningene fra matbårne sykdomsfremkallende bakterier. For å nå dette målet trenger forskere, myndigheter, markedsaktører …
1. mai 2017 – 30. april 2022
Forsker: Solveig Langsrud
Oppdragsgiver: EU