Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

CRISP

CRISP er et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) innen bærekraftig fiskeri. Målet med senteret er et paradigmeskifte innen fiskeriteknologi.

1. januar 2011 – 31. desember 2018

Forskere: Torbjørn I Tobiassen, Heidi Nilsen

Fresk

Med denne satsingen vil Nofima skaffe ny kunnskap om hvordan man bør fryse, lagre og tine fisk på en optimal måte.

1. januar 2017 – 31. desember 2019

Forskere: Svein Kristian Stormo, Torstein Skåra

Sjømatkvalitet

I dette prosjektet skaffer vi ny kunnskap om kvalitetsutfordringer i verdikjedene for makrell og laks.

1. mars 2015 – 28. februar 2019

Forsker: Kine Mari Karlsen

Ørretrogn til konsum

Økt verdiskaping i oppdrett av regnbueørret (Oncorhynchus mykiss) i Norge gjennom kombinert produksjon av rogn til konsum og matfisk.

1. januar 2016 – 1. januar 2021

Forskere: Sten Ivar Siikavuopio, Stein Harris Olsen
Oppdragsgiver: Svanøy Havbruk AS