Prosjekter
Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.
- Fjern filter
- Vis strategiske satsninger
- Velg finansiør
- Alle
- EØS-midlene
- EU - 7. rammeprogram
- EU - ERA-Net
- EU - Horisont 2020
- FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
- FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
- FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
- KMD - Kommunal- og moderniseringsdepartementet
- MIKON - Framsenteret
- NFD - Nærings- og fiskeridepartementet
- Nofima
- Nordforsk
- Nordic Innovation
- Nordisk ministerråd
- Norges forskningsråd
- NPA - The Northern Periphery and Arctic Programme
- RFF Nord-Norge - regionalt forskningsfond
- RFF Vestlandet - regionalt forskningsfond
- Stiftelsen Norconserv
- Svanøy Havbruk AS
- Utenriksdepartementet
- Velg forskningsområde
Viser 5 resultater i forskningsområde Sjømatindustri:
Bærekraftig etterbruk av oppdrettet rognkjeks
Målet med prosjektet er å bidra med nødvendig kunnskap for en bærekraftig utnyttelse av oppdrettet rognkjeks.
1. april 2020 – 1. april 2023
Forsker: Gøril Voldnes
Finansiør: Norges forskningsråd
EthiCatch
I dette prosjektet skal vi kartlegge hvordan bruk av ulike kommersielle fiskeredskaper påvirker fiskens fysiologi og dødelighet, og derved fiskens velferd og kvalitet. Vi skal også undersøke …
1. januar 2020 – 20. desember 2022
Forskere: Silje Kristoffersen, Geir Sogn-Grundvåg
Finansiør: Norges forskningsråd
Strategisk satsning
Netthandel av sjømat
Hvilke muligheter og utfordringer gir netthandel norske sjømatbedrifter, og hvilke krav stilles til produktene som selges via netthandel? …
1. januar 2019 – 31. desember 2021
Forsker: Ingelinn Eskildsen Pleym
Finansiør: Nofima
Strategisk satsning
Sameksistens
I prosjektet skal forskerne skaffe ny, tverrfaglig kunnskap om hvordan marine næringer kan leve godt sammen langs kysten, og utvikle metoder og modeller for sameksistens.
1. januar 2019 – 31. desember 2021
Forsker: Roy Robertsen
Finansiør: Nofima
Strategisk satsning
TastyKelp
I prosjektet skal forskerne blant annet studere komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøke effekten av prosessteknologi på innholdet av potensielt …
2. januar 2019 – 31. desember 2021
Forsker: Dagbjørn Skipnes
Finansiør: Nofima