Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

Strategisk satsning

FoodSMaCK

En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK er et tverrfaglig forskningsprogram som adresserer disse behovene.

1. januar 2017 – 31. desember 2020

Forsker: Jens Petter Wold

Finansiør: FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter

Strategisk satsning

Peptek

Med bruk av moderne, forskningsbasert prosessteknologi og prosesskunnskap kan ubrukt eller gjenværende biomasse – i dag best kjent som restråstoff - bli til nye markedsrettede produkter.

1. januar 2016 – 31. desember 2022

Forskere: Ragnhild Dragøy Whitaker, Nils Kristian Afseth

Finansiør: Nofima

Strategisk satsning

Predictive

I Predictive retter vi kunnskapen vår mot noen av de største helserelaterte utfordringene som forventes å øke i oppdrettsnæringen i nær fremtid.

1. januar 2018 – 31. desember 2020

Forsker: Elisabeth Ytteborg

Finansiør: Norges forskningsråd

Strategisk satsning

Spectec

Satsingens mål er å samordne, videreutvikle og profilere Nofimas kompetanse innen hurtige og ikke-destruktive målinger for prosessoptimering.

9. februar 2017 – 31. desember 2022

Forskere: Jens Petter Wold, Karsten Heia

Finansiør: Nofima

Strategisk satsning

SunnMat

Målet med dette strategiske forskningsprogrammet er å bidra til økt innovasjon og bærekraftig utvikling i norsk matindustri gjennom optimal utnyttelse av råvarer med fokus på helsefortrinn, …

1. januar 2017 – 31. desember 2020

Forsker: Diana Lindberg

Finansiør: FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter