Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

Strategisk satsning

Digital Food Quality

DigiFoods er et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) som skal utvikle smarte optiske sensorer for måling og digitalisering av matkvaliteten direkte på produksjonslinja, gjennom verdikjeden.

1. november 2020 – 31. oktober 2028

Forskere: Jens Petter Wold, Stine Thøring Juul-Dam

Finansiør: Norges forskningsråd

GrowPro

I dette prosjektet vil vi utvikle nyskapende teknologi for å produsere muskelproteiner til mat på en ny og miljøvennlig måte, ved hjelp av bioreaktorer i stedet for tradisjonelle husdyr.

1. april 2018 – 31. mars 2022

Forsker: Sissel Rønning

Finansiør: Norges forskningsråd

HydroProt

Hensikten med prosjektet er å utvikle proteinhydrolysat av restråstoff fra kylling.

1. juli 2017 – 30. juni 2021

Forskere: Diana Lindberg, Mari Øvrum Gaarder

Finansiør: Norges forskningsråd

Notably

I Notably vil vi utvikle en ny teknologisk løsning der prosesseringen av restråstoff fra torsk og kylling skjer i flere ulike trinn, slik at komponentene som utvinnes fra restråstoffet mer verdifulle.

1. juni 2018 – 31. mai 2022

Forsker: Nils Kristian Afseth

Finansiør: Norges forskningsråd

OPTIEgg

Prosjektet vektlegger optimal utnyttelse av hele egget som råvare inn mot matindustrien, samt betydningen egg og eggprodukter kan ha inn mot folkehelsa.

1. mai 2018 – 30. april 2021

Forsker: Mona Elisabeth Pedersen

Finansiør: Norges forskningsråd