Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

Strategisk satsning

FoodSMaCK

En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK er et tverrfaglig forskningsprogram som adresserer disse behovene.

1. januar 2017 – 31. desember 2020

Forsker: Jens Petter Wold

Finansiør: FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter

GrowPro

I dette prosjektet vil vi utvikle nyskapende teknologi for å produsere muskelproteiner til mat på en ny og miljøvennlig måte, ved hjelp av bioreaktorer i stedet for tradisjonelle husdyr.

1. april 2018 – 31. mars 2022

Forsker: Sissel Rønning

Finansiør: Norges forskningsråd

iProcess

iProcess er et tverrfaglig forskningsprosjekt med mål om å utvikle en nyskapende og fleksibel matforedlingsteknologi i Norge.

1. april 2016 – 31. desember 2019

Forsker: Jens Petter Wold

Finansiør: Norges forskningsråd

Notably

I Notably vil vi utvikle en ny teknologisk løsning der prosesseringen av restråstoff fra torsk og kylling skjer i flere ulike trinn, slik at komponentene som utvinnes fra restråstoffet mer verdifulle.

1. juni 2018 – 31. mai 2022

Forsker: Nils Kristian Afseth

Finansiør: Norges forskningsråd

OPTIEgg

Prosjektet vektlegger optimal utnyttelse av hele egget som råvare inn mot matindustrien, samt betydningen egg og eggprodukter kan ha inn mot folkehelsa.

1. mai 2018 – 30. april 2021

Forsker: Mona Elisabeth Pedersen

Finansiør: Norges forskningsråd

PepFishing

I restråstoff fra melk og kylling finnes det stoffer med gunstige helseeffekter. Målet med PepFishing er å utvikle teknologi som gjør det mulig å finne frem til helsegunstige peptider.

1. juli 2018 – 7. september 2020

Forsker: Sileshi Gizachew Wubshet

Finansiør: Norges forskningsråd

Strategisk satsning

Predictive

I Predictive retter vi kunnskapen vår mot noen av de største helserelaterte utfordringene som forventes å øke i oppdrettsnæringen i nær fremtid.

1. januar 2018 – 31. desember 2020

Forsker: Elisabeth Ytteborg

Finansiør: Norges forskningsråd

Smart Sensor

Hovedmålet i SmartSensor er å utvikle måleinstrument som kan brukes til on-line målinger på matvarer. Teknologien i instrumentet vil være basert på NIR-spektroskopi. Instrumentet skal …

1. januar 2016 – 31. desember 2019

Forsker: Jens Petter Wold

Finansiør: Norges forskningsråd

Strategisk satsning

SunnMat

Målet med dette strategiske forskningsprogrammet er å bidra til økt innovasjon og bærekraftig utvikling i norsk matindustri gjennom optimal utnyttelse av råvarer med fokus på helsefortrinn, …

1. januar 2017 – 31. desember 2020

Forsker: Diana Lindberg

Finansiør: FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter