Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

Attraktivt fiskepålegg

Nordmenn trenger å spise mer fisk, og folk vil ha flere slags fiskepålegg. Forskingsprosjektet har som mål å utvikle et nytt fiskepålegg basert på sunt avskjær av makrell og laks.

2. mai 2013 – 31. desember 2015

Forsker: Jorunn Sofie Hansen

Finansiør: Norges forskningsråd

Biofresh

Målet var å produsere friske, sunne norske veksthusgrønnsaker av høy kvalitet året rundt uten fossil energi, kjemisk plantevern og utslipp av avfall.

1. januar 2016 – 31. desember 2019

Forsker: Jorunn Sofie Hansen

Finansiør: Norges forskningsråd

LTLT sous vide

Det overordnete målet med prosjektet er å lage en helt ny serie industrielt produserte sous vide-gourmetretter.

1. januar 2013 – 31. desember 2015

Forsker: Jan Thomas Rosnes

Finansiør: Norges forskningsråd

Matlyst

Prosjektet skal utvikle innovative produkter og løsninger for å gjøre det lettere for eldre å oppnå et riktig kosthold. For å få dette til trengs forbrukerinnsikt om målgruppen og en …

1. april 2017 – 31. mars 2020

Forskere: Øydis Ueland, Ida Synnøve Bårvåg Grini

Finansiør: Norges forskningsråd

Robotvasking

Prosjektet gikk ut på å lage roboter som kan vaske maskiner som brukes i fiskeforedling og fiskeslakterier.

1. juni 2015 – 31. mai 2018

Forsker: Trond Karsten Løvdal

Finansiør: Norges forskningsråd

SafeFood

Målet med prosjektet er å gjøre "ready-to-eat produkter" basert på kjøtt, fisk og grønnsaker tryggere og forlenge holdbarheten.

1. august 2016 – 31. juli 2019

Forsker: Trond Karsten Løvdal

Finansiør: Norges forskningsråd

TG-ase

I dette prosjektet skal vi utvikle og produsere enzym fra fisk som skal brukes til å lime sammen fiskestykker i fiskekaker og andre fiskeprodukter.

1. januar 2014 – 31. desember 2016

Forsker: Jan Thomas Rosnes

Finansiør: Norges forskningsråd