Prosjekter
Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.
- Fjern filter
- Vis strategiske satsninger
- Velg finansiør
- Alle
- EØS-midlene
- EU - 7. rammeprogram
- EU - ERA-Net
- EU - Horisont 2020
- FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
- FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
- FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
- KMD - Kommunal- og moderniseringsdepartementet
- MIKON - Framsenteret
- NFD - Nærings- og fiskeridepartementet
- Nofima
- Nordforsk
- Nordic Innovation
- Nordisk ministerråd
- Norges forskningsråd
- NPA - The Northern Periphery and Arctic Programme
- RFF Nord-Norge - regionalt forskningsfond
- RFF Vestlandet - regionalt forskningsfond
- Stiftelsen Norconserv
- Svanøy Havbruk AS
- Utenriksdepartementet
- Velg forskningsområde
Viser 8 resultater i forskningsområde Prosessteknologi:
FutureEUAqua
I prosjektet FutureEUAqua skal forskerne se på framtidsrettede oppdrettsformer i hele verdikjeden, i ulike produksjonssystemer og med ulike arter, fra genetikk til prosessering og pakketering, …
1. oktober 2018 – 30. september 2022
Forsker: Åsa Maria O. Espmark
Finansiør: EU - Horisont 2020
Innotørk
Med bedre tørkemetoder og god kunnskapsformidling vil forskningen bidra til at flere nye og næringsrike tørkede matprodukter blir tilgjengelige for nordmenn.
1. februar 2019 – 1. februar 2022
Forsker: Jan Thomas Rosnes
Finansiør: Norges forskningsråd
iNOBox
Hovedmålet med iNOBox er å skape en effektiv, lønnsom og bærekraftig matproduksjon som sikrer trygg og næringsrik mat av høy kvalitet.
1. april 2018 – 31. mars 2022
Forsker: Tone Mari Rode
Finansiør: Norges forskningsråd
InProVe
Prosjektet har som mål å redusere matsvinn, bedre utnyttelsen av råvarer og reståstoff fra potet- og grønnsaksproduksjon, og samtidig bidra til mer trygg, sunn og bekvemmelig mat ved å …
1. april 2018 – 31. mars 2021
Forsker: Trond Karsten Løvdal
Finansiør: EU - ERA-Net
Strategisk satsning
Netthandel av sjømat
Hvilke muligheter og utfordringer gir netthandel norske sjømatbedrifter, og hvilke krav stilles til produktene som selges via netthandel? …
1. januar 2019 – 31. desember 2021
Forsker: Ingelinn Eskildsen Pleym
Finansiør: Nofima
SeaValue
I dette prosjektet vil vi undersøke flere sider ved norsk tangproduksjon, fra høsting og sortering til konservering og produktutvikling.
1. mai 2019 – 30. april 2022
Forsker: Izumi Sone
Finansiør: Norges forskningsråd
SUREAQUA
Et "Nordic Centre of Excellence" med mer enn 40 nordiske partnere skal levere forskning og innovasjon for bærekraftig produksjon og forvaltning av ressurser i havet.
1. januar 2017 – 31. desember 2021
Forskere: Philip John James, Pirjo Honkanen
Finansiør: Nordforsk
Strategisk satsning
TastyKelp
I prosjektet skal forskerne blant annet studere komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøke effekten av prosessteknologi på innholdet av potensielt …
2. januar 2019 – 31. desember 2021
Forsker: Dagbjørn Skipnes
Finansiør: Nofima