Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

Strategisk satsning

Fresk

Med denne satsingen vil Nofima skaffe ny kunnskap om hvordan man bør fryse, lagre og tine fisk på en optimal måte.

1. januar 2017 – 31. desember 2020

Forskere: Svein Kristian Stormo, Torstein Skåra

Finansiør: Nofima

FutureEUAqua

I prosjektet FutureEUAqua skal forskerne se på framtidsrettede oppdrettsformer i hele verdikjeden, i ulike produksjonssystemer og med ulike arter, fra genetikk til prosessering og pakketering, …

1. oktober 2018 – 30. september 2022

Forsker: Åsa Maria O. Espmark

Finansiør: EU - Horisont 2020

Havline

Verdens største flytende slakteri kan hente laks direkte fra norske laksemerder, og slakte den mens den fraktes til land i Danmark. Forskerne skal undersøke blant annet effekter på dyrevelferd, …

1. juni 2018 – 30. desember 2020

Forsker: Bjørn Roth

Finansiør: RFF Vestlandet - regionalt forskningsfond

Innotørk

Med bedre tørkemetoder og god kunnskapsformidling vil forskningen bidra til at flere nye og næringsrike tørkede matprodukter blir tilgjengelige for nordmenn.

1. februar 2019 – 1. februar 2022

Forsker: Jan Thomas Rosnes

Finansiør: Norges forskningsråd

iNOBox

Hovedmålet med iNOBox er å skape en effektiv, lønnsom og bærekraftig matproduksjon som sikrer trygg og næringsrik mat av høy kvalitet.

1. april 2018 – 31. mars 2022

Forsker: Estefanía Noriega Fernández

Finansiør: Norges forskningsråd

InProVe

Prosjektet har som mål å redusere matsvinn, bedre utnyttelsen av råvarer og reståstoff fra potet- og grønnsaksproduksjon, og samtidig bidra til mer trygg, sunn og bekvemmelig mat ved å …

1. april 2018 – 31. mars 2021

Forsker: Trond Karsten Løvdal

Finansiør: EU - ERA-Net

Strategisk satsning

Netthandel av sjømat

Hvilke muligheter og utfordringer gir netthandel norske sjømatbedrifter, og hvilke krav stilles til produktene som selges via netthandel? …

1. januar 2019 – 31. desember 2021

Forsker: Ingelinn Eskildsen Pleym

Finansiør: Nofima

SUREAQUA

Et "Nordic Centre of Excellence" med mer enn 40 nordiske partnere skal levere forskning og innovasjon for bærekraftig produksjon og forvaltning av ressurser i havet.

1. januar 2017 – 31. desember 2021

Forsker: Jelena Kolarevic

Finansiør: Nordforsk

Strategisk satsning

TastyKelp

I prosjektet skal forskerne blant annet studere komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøke effekten av prosessteknologi på innholdet av potensielt …

2. januar 2019 – 31. desember 2021

Forsker: Dagbjørn Skipnes

Finansiør: Nofima

Strategisk satsning

VårMat

Vi vil at alle skal kunne spise god og sunn mat – uansett hvilken situasjon man er i.

1. januar 2018 – 1. januar 2021

Forskere: Øydis Ueland, Guro Helgesdotter Rognså

Finansiør: Nofima