Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

Arktisk mat

Målet med «Arktisk mat»-prosjektet er å undersøke potensialet for økt produksjon og verdiskaping av mat produsert i arktiske strøk.

1. august 2015 – 30. november 2019

Forsker: Ingrid Kvalvik

Bærekraftportal for norsk havbruk

Fakta om havbruksnæringen, hva angår miljø, økonomi og sosiale ringvirkninger, er samlet og gjort tilgjengelig på en nettside. Vi jobber nå med å videreutvikle nettsiden.

15. mai 2016 – 31. desember 2021

Forsker: Kine Mari Karlsen
Oppdragsgiver: Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF)

ClimeFish

Klimaendringer pågår akkurat nå og truer bærekraftig vekst av fiskeri- og oppdrettsnæringen over hele verden. Målet med ClimeFish er å bidra til å sikre at økningen i sjømatproduksjonen …

1. april 2016 – 31. mars 2020

Forsker: Petter Olsen

CRISP

CRISP er et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) innen bærekraftig fiskeri. Målet med senteret er et paradigmeskifte innen fiskeriteknologi.

1. januar 2011 – 30. juni 2019

Forskere: Torbjørn I Tobiassen, Heidi Nilsen

Driftsundersøkelsen i fiskeindustrien

Hvert år gjennomfører Nofima en undersøkelse av lønnsomhet og strukturendringer i norsk fiskeindustri.

26. november 1976

Forsker: Bjørn Inge Bendiksen
Oppdragsgiver: Nærings- og fiskeridepartementet

EU-China-Safe

Prosjektet tar opp problemstillinger rundt mattrygghet og matjuks mellom EU og Kina.

1. september 2017 – 31. august 2021

Forsker: Petter Olsen
Oppdragsgiver: EU-kommisjonen