Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

CrispResist

Bærer stillhavslaksen på en hemmelighet den kan dele med den atlantiske laksen? Hva er det med genene som gjør at den norske oppdrettslaksens slektninger i vest er mindre mottakelig for lus? …

1. januar 2021 – 31. desember 2024

Forsker: Nicholas Andrew Robinson

Finansiør: FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering

Strategisk satsning

FoodForFuture

Vi vil bidra til forskningsdrevet innovasjon i matnæringen i tråd med FNs bærekraftsmål gjennom å forstå forbrukere, innovasjonsprosesser og produkt-/prosessinteraksjoner.

1. januar 2021 – 31. desember 2024

Forskere: Antje Gonera, Paula Varela-Tomasco

Finansiør: FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter

FoodProFuture

Hovedmålet for dette prosjektet er å utvikle en kunnskapsplattform for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster. Slik at de kan utgjøre råvarene i gode, helseriktige …

1. mars 2017 – 28. april 2021

Forsker: Svein Halvor Knutsen

Finansiør: Norges forskningsråd

iNOBox

Hovedmålet med iNOBox er å skape en effektiv, lønnsom og bærekraftig matproduksjon som sikrer trygg og næringsrik mat av høy kvalitet.

1. april 2018 – 31. mars 2022

Forsker: Tone Mari Rode

Finansiør: Norges forskningsråd

MycoSafeBread

Hovedmålet i prosjektet er å optimalisere brødprodukter som er skreddersydd for små barn, med et minimum av soppgiften DON, og samtidig oppfylle anbefalingene for fiber og næringssammensetning.

1. juli 2020 – 30. juni 2023

Forsker: Ida Rud

Finansiør: Norges forskningsråd

NORSKVegetar

Dagens plantebaserte matvarer er i liten grad basert på norske råvarer. I dette prosjektet skal man utvikle helnorske vegetarprodukter basert på norske råvarer og ingredienser.

1. oktober 2020 – 30. september 2023

Forsker: Grethe Iren Andersen Borge

Finansiør: FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri

The Norwegian Seaweed Biorefinery Platform

Målet med prosjektet er å være en plattform for forskning, kunnskap, metodikk og ulike interessenter innen utvikling av en økonomisk og miljøvennlig bioraffineri av makroalger.

1. mai 2019 – 30. april 2024

Forsker: Svein Halvor Knutsen

Finansiør: Norges forskningsråd

VegMeatCRC

Forbrukerne ønsker sunnere valg, og det er en økende interesse hos industrien for å bruke grønnsaker i bearbeidede kjøttprodukter. Dette er produkter hvor restråstoff, både fra grønnsaks- …

1. januar 2018 – 31. desember 2021

Forskere: Bente Kirkhus, Ida Synnøve Bårvåg Grini

Finansiør: FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri

Wildberries

Målsetning med prosjektet WILDBERRIES er å fremskaffe kunnskap og innovative løsninger slik at man får økt utnyttelse og verdiskaping fra ville bær.

1. januar 2019 – 31. desember 2022

Forskere: Kjersti Aaby, Mathias Rudolf Amundsen

Finansiør: Norges forskningsråd