Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

Arktisk mat

Målet med «Arktisk mat»-prosjektet er å undersøke potensialet for økt produksjon og verdiskaping av mat produsert i arktiske strøk.

1. august 2015 – 30. november 2019

Forsker: Ingrid Kvalvik

EU-China-Safe

Prosjektet tar opp problemstillinger rundt mattrygghet og matjuks mellom EU og Kina.

1. september 2017 – 31. august 2021

Forsker: Petter Olsen
Oppdragsgiver: EU-kommisjonen

Fresk

Med denne satsingen vil Nofima skaffe ny kunnskap om hvordan man bør fryse, lagre og tine fisk på en optimal måte.

1. januar 2017 – 31. desember 2019

Forskere: Svein Kristian Stormo, Torstein Skåra

FutureEUAqua

I prosjektet FutureEUAqua skal forskerne se på framtidsrettede oppdrettsformer i hele verdikjeden, i ulike produksjonssystemer og med ulike arter, fra genetikk til prosessering og pakketering, …

1. oktober 2018 – 30. september 2022

Forsker: Åsa Maria O. Espmark
Oppdragsgiver: EU

iNOBox

Hovedmålet med iNOBox er å skape en effektiv, lønnsom og bærekraftig matproduksjon som sikrer trygg og næringsrik mat av høy kvalitet.

1. april 2018 – 31. mars 2022

Forsker: Estefanía Noriega Fernández

Markedstilgang

I dette prosjektet undersøker vi hvilke hindringer norske sjømateksportører møter når den skal entre ulike markeder med ulike kulturer.

1. januar 2018 – 31. desember 2019

Forsker: Gøril Voldnes
Oppdragsgiver: Nærings- og fiskeridepartementet