Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

Bærekraftig etterbruk av oppdrettet rognkjeks

Målet med prosjektet er å bidra med nødvendig kunnskap for en bærekraftig utnyttelse av oppdrettet rognkjeks.

1. april 2020 – 1. april 2023

Forsker: Gøril Voldnes

Finansiør: Norges forskningsråd

EthiCatch

I dette prosjektet skal vi kartlegge hvordan bruk av ulike kommersielle fiskeredskaper påvirker fiskens fysiologi og dødelighet, og derved fiskens velferd og kvalitet. Vi skal også undersøke …

1. januar 2020 – 20. desember 2022

Forskere: Silje Kristoffersen, Geir Sogn-Grundvåg

Finansiør: Norges forskningsråd

iNOBox

Hovedmålet med iNOBox er å skape en effektiv, lønnsom og bærekraftig matproduksjon som sikrer trygg og næringsrik mat av høy kvalitet.

1. april 2018 – 31. mars 2022

Forsker: Tone Mari Rode

Finansiør: Norges forskningsråd

Qualidiff

Kan vi øke verdien på laks ved å fremheve laksens kvalitet på ulike måter? Dette spørsmålet er utgangspunktet for prosjektet.

1. mars 2018 – 28. februar 2022

Forsker: Geir Sogn-Grundvåg

Finansiør: Norges forskningsråd