Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

CATCH

Målet er å få ut den maksimale bærekraftige verdien av villtorsk ved å lagre den levende.

1. april 2014 – 31. mars 2018

Forsker: Geir Sogn-Grundvåg

CrabMarket

Hvilke markedsmuligheter finnes for levende snøkrabbe og kongekrabbe? Dette prosjektet handler om industriell markedsføring.

10. september 2015 – 31. mars 2018

Forsker: Gøril Voldnes

Fresk

Med denne satsingen vil Nofima skaffe ny kunnskap om hvordan man bør fryse, lagre og tine fisk på en optimal måte.

1. januar 2017 – 31. desember 2019

Forskere: Svein Kristian Stormo, Torstein Skåra

Sjømatkvalitet

I dette prosjektet skaffer vi ny kunnskap om kvalitetsutfordringer i verdikjedene for makrell og laks.

1. mars 2015 – 28. februar 2019

Forsker: Kine Mari Karlsen

VårMat

Vi vil at alle skal kunne spise god og sunn mat – uansett hvilken situasjon man er i.

1. januar 2018 – 1. januar 2021

Forskere: Helge Bergslien, Øydis Ueland