Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

AquaVitae

I 2017 lanserte EU-kommisjonen rapporten “Food from the Oceans”, som spesifikt antyder at marine arter på lavere nivåer i næringskjeden er fremtiden for bærekraftig havbruk.

1. juni 2019 – 31. mai 2023

Forsker: Philip John James

Finansiør: EU - Horisont 2020

EU-China-Safe

Prosjektet tar opp problemstillinger rundt mattrygghet og matjuks mellom EU og Kina.

1. september 2017 – 31. august 2021

Forsker: Petter Olsen

Finansiør: EU - Horisont 2020

Strategisk satsning

Fresk

Med denne satsingen vil Nofima skaffe ny kunnskap om hvordan man bør fryse, lagre og tine fisk på en optimal måte.

1. januar 2017 – 31. desember 2019

Forskere: Svein Kristian Stormo, Torstein Skåra

Finansiør: Nofima

FutureEUAqua

I prosjektet FutureEUAqua skal forskerne se på framtidsrettede oppdrettsformer i hele verdikjeden, i ulike produksjonssystemer og med ulike arter, fra genetikk til prosessering og pakketering, …

1. oktober 2018 – 30. september 2022

Forsker: Åsa Maria O. Espmark

Finansiør: EU - Horisont 2020

iNOBox

Hovedmålet med iNOBox er å skape en effektiv, lønnsom og bærekraftig matproduksjon som sikrer trygg og næringsrik mat av høy kvalitet.

1. april 2018 – 31. mars 2022

Forsker: Estefanía Noriega Fernández

Finansiør: Norges forskningsråd

Markedstilgang

I dette prosjektet undersøker vi hvilke hindringer norske sjømateksportører møter når den skal entre ulike markeder med ulike kulturer.

1. januar 2018 – 31. desember 2019

Forsker: Gøril Voldnes

Finansiør: NFD - Nærings- og fiskeridepartementet

Strategisk satsning

Netthandel av sjømat

Hvilke muligheter og utfordringer gir netthandel norske sjømatbedrifter, og hvilke krav stilles til produktene som selges via netthandel? …

1. januar 2019 – 31. desember 2021

Forsker: Ingelinn Eskildsen Pleym

Finansiør: Nofima

Qualidiff

Kan vi øke verdien på laks ved å fremheve laksens kvalitet på ulike måter? Dette spørsmålet er utgangspunktet for prosjektet.

1. mars 2018 – 28. februar 2022

Forsker: Geir Sogn-Grundvåg

Finansiør: Norges forskningsråd

SnowMap

Prosjektets mål er optimalisering av alle ledd i den nye, raskt voksende, snøkrabbenæringen i Norge.

18. april 2017 – 1. mai 2020

Forsker: Ragnhild Dragøy Whitaker

Finansiør: Norges forskningsråd

SUREAQUA

Et "Nordic Centre of Excellence" med mer enn 40 nordiske partnere skal levere forskning og innovasjon for bærekraftig produksjon og forvaltning av ressurser i havet.

1. januar 2017 – 31. desember 2021

Forsker: Jelena Kolarevic

Finansiør: Nordforsk

Strategisk satsning

TastyKelp

I prosjektet skal forskerne blant annet studere komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøke effekten av prosessteknologi på innholdet av potensielt …

2. januar 2019 – 31. desember 2021

Forsker: Dagbjørn Skipnes

Finansiør: Nofima

Strategisk satsning

VårMat

Vi vil at alle skal kunne spise god og sunn mat – uansett hvilken situasjon man er i.

1. januar 2018 – 1. januar 2021

Forskere: Øydis Ueland, Guro Helgesdotter Rognså

Finansiør: Nofima