Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

FoodProFuture

Hovedmålet for dette prosjektet er å utvikle en kunnskapsplattform for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster. Slik at de kan utgjøre råvarene i gode, helseriktige …

1. mars 2017 – 28. april 2021

Forsker: Svein Halvor Knutsen

Finansiør: Norges forskningsråd

FoodScare

Det trengs mer kunnskap om hvordan matkriser best kan kommuniseres. Målet for dette forskningsprosjektet er å gi retningslinjer for best mulig risikokommunikasjon under matkriser.

1. januar 2014 – 31. desember 2016

Forsker: Øydis Ueland

Finansiør: Norges forskningsråd

Matlyst

Prosjektet skal utvikle innovative produkter og løsninger for å gjøre det lettere for eldre å oppnå et riktig kosthold. For å få dette til trengs forbrukerinnsikt om målgruppen og en …

1. april 2017 – 31. mars 2020

Forskere: Øydis Ueland, Ida Synnøve Bårvåg Grini

Finansiør: Norges forskningsråd

Småfeprosjektet

Dette prosjektet har som ambisjon å utvikle nye produkter fra lam og sau. For å få dette til kreves kunnskap om smak, forbrukerpreferanser og faktorer som bidrar til stabil kjøttkvalitet.

1. januar 2013 – 31. desember 2016

Forsker: Margrethe Hersleth

Finansiør: Norges forskningsråd