Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

Barn og smak

Det er et stort potensiale for en bedre helse i befolkningen dersom kostholdet bedres, og det er spesielt viktig å tilrettelegge for sunne og varierte menyer for barn og unge, fordi matvaner etableres

1. januar 2014 – 31. desember 2017

Forskere: Valérie Lengard Almli, Paula Varela-Tomasco

Finansiør: FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter

Strategisk satsning

FoodSMaCK

En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK er et tverrfaglig forskningsprogram som adresserer disse behovene.

1. januar 2017 – 31. desember 2020

Forsker: Jens Petter Wold

Finansiør: FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter

Strategisk satsning

InnoFood

Hovedmål med dette forskningsprogrammet er å bidra til økt og bærekraftig vekst i næringsmiddelindustrien gjennom økt innovasjonsevne i verdikjeden for mat.

1. januar 2017 – 31. desember 2020

Forsker: Antje Gonera

Finansiør: FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter