Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

Edulia

Det er stort behov for å finne nye måter og metoder å takle de økende utfordringene med overvekt og fedme blant barn og unge. Edulia ønsker å bidra til å fremme et sunnere kosthold fra …

1. februar 2018 – 31. januar 2022

Forsker: Paula Varela-Tomasco

Finansiør: EU - Horisont 2020

FoodProFuture

Hovedmålet for dette prosjektet er å utvikle en kunnskapsplattform for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster. Slik at de kan utgjøre råvarene i gode, helseriktige …

1. mars 2017 – 28. april 2021

Forsker: Svein Halvor Knutsen

Finansiør: Norges forskningsråd

Strategisk satsning

FoodSMaCK

En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK er et tverrfaglig forskningsprogram som adresserer disse behovene.

1. januar 2017 – 31. desember 2020

Forsker: Jens Petter Wold

Finansiør: FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter

Strategisk satsning

InnoFood

Hovedmål med dette forskningsprogrammet er å bidra til økt og bærekraftig vekst i næringsmiddelindustrien gjennom økt innovasjonsevne i verdikjeden for mat.

1. januar 2017 – 31. desember 2020

Forsker: Antje Gonera

Finansiør: FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter

Innotørk

Med bedre tørkemetoder og god kunnskapsformidling vil forskningen bidra til at flere nye og næringsrike tørkede matprodukter blir tilgjengelige for nordmenn.

1. februar 2019 – 1. februar 2022

Forsker: Jan Thomas Rosnes

Finansiør: Norges forskningsråd

iNOBox

Hovedmålet med iNOBox er å skape en effektiv, lønnsom og bærekraftig matproduksjon som sikrer trygg og næringsrik mat av høy kvalitet.

1. april 2018 – 31. mars 2022

Forsker: Estefanía Noriega Fernández

Finansiør: Norges forskningsråd

Kålsmak

Hovedmålene for dette forskningsprosjektet, der hele verdikjeden er med, er å gjøre kål mer attraktivt – og å finne svaret på om du må velge mellom god smak eller høyt innhold av helsefremmende …

1. januar 2016 – 30. april 2020

Forskere: Grethe Iren Andersen Borge, Kristine S Myhrer

Finansiør: FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri

Matlyst

Prosjektet skal utvikle innovative produkter og løsninger for å gjøre det lettere for eldre å oppnå et riktig kosthold. For å få dette til trengs forbrukerinnsikt om målgruppen og en …

1. april 2017 – 31. mars 2020

Forskere: Øydis Ueland, Ida Synnøve Bårvåg Grini

Finansiør: Norges forskningsråd

Strategisk satsning

VårMat

Vi vil at alle skal kunne spise god og sunn mat – uansett hvilken situasjon man er i.

1. januar 2018 – 1. januar 2021

Forskere: Øydis Ueland, Guro Helgesdotter Rognså

Finansiør: Nofima