Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

Strategisk satsning

BIO4ROBUST

I prosjektet BIO4ROBUST er fokus på oppdrettslaksens biologi: Målet er en robust fisk i en havbruksnæring i omstilling.

1. januar 2020 – 31. desember 2022

Forsker: Vasco Mota

Finansiør: Nofima

Strategisk satsning

CtrlAQUA

CtrlAQUA er et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) som skal legge grunnlag for utviklingen av fremtidens lukkede oppdrettskonsepter. Med større kontroll over produksjonsprosessen vil …

1. april 2015 – 31. mars 2023

Forskere: Åsa Maria O. Espmark, Kasper Thøring Juul-Dam

Finansiør: Norges forskningsråd

Strategisk satsning

Digital Food Quality

DigiFoods er et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) som skal utvikle smarte optiske sensorer for måling og digitalisering av matkvaliteten direkte på produksjonslinja, gjennom verdikjeden.

1. november 2020 – 31. oktober 2028

Forskere: Jens Petter Wold, Stine Thøring Juul-Dam

Finansiør: Norges forskningsråd

Strategisk satsning

DigitalAqua

Hvordan kan digitalisering bidra til måling av fiskevelferd? …

1. januar 2019 – 31. desember 2021

Forskere: Christopher Noble, Thomas Larsson, Ingrid Måge, Lars Erik Solberg

Finansiør: Nofima

Strategisk satsning

FoodForFuture

Vi vil bidra til forskningsdrevet innovasjon i matnæringen i tråd med FNs bærekraftsmål gjennom å forstå forbrukere, innovasjonsprosesser og produkt-/prosessinteraksjoner.

1. januar 2021 – 31. desember 2024

Forskere: Antje Gonera, Paula Varela-Tomasco

Finansiør: FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter

Strategisk satsning

FutureFoodControl

Målet med dette strategiske programmet er økt kunnskap for trygg mat, redusert matsvinn og bærekraftige emballeringssystemer.

1. januar 2021 – 31. desember 2024

Forsker: Cathrine Finne Kure

Finansiør: FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter

Strategisk satsning

Netthandel av sjømat

Hvilke muligheter og utfordringer gir netthandel norske sjømatbedrifter, og hvilke krav stilles til produktene som selges via netthandel? …

1. januar 2019 – 31. desember 2021

Forsker: Ingelinn Eskildsen Pleym

Finansiør: Nofima

Strategisk satsning

PackTech

PackTech har som mål å utvikle neste generasjons emballasjeløsning. Prosjektet er en intern satsing.

1. august 2019 – 31. juli 2021

Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen

Finansiør: Nofima

Strategisk satsning

Peptek

Med bruk av moderne, forskningsbasert prosessteknologi og prosesskunnskap kan ubrukt eller gjenværende biomasse – i dag best kjent som restråstoff - bli til nye markedsrettede produkter.

1. januar 2016 – 31. desember 2022

Forskere: Ragnhild Dragøy, Nils Kristian Afseth

Finansiør: Nofima

Strategisk satsning

Sameksistens

I prosjektet skal forskerne skaffe ny, tverrfaglig kunnskap om hvordan marine næringer kan leve godt sammen langs kysten, og utvikle metoder og modeller for sameksistens.

1. januar 2019 – 31. desember 2021

Forsker: Roy Robertsen

Finansiør: Nofima

Strategisk satsning

SFI Harvest

Teknologiinnovasjonene i SFI Harvest vil gjøre det mulig å produsere mat for verdens voksende befolkning av hittil lite utnyttede arter i havet.

20. august 2020 – 31. desember 2028

Forskere: Ragnhild Dragøy, Bent Magne Dreyer

Finansiør: Norges forskningsråd

Strategisk satsning

Spectec

Satsingens mål er å samordne, videreutvikle og profilere Nofimas kompetanse innen hurtige og ikke-destruktive målinger for prosessoptimering.

9. februar 2017 – 31. desember 2022

Forskere: Jens Petter Wold, Karsten Heia

Finansiør: Nofima

Strategisk satsning

TastyKelp

I prosjektet skal forskerne blant annet studere komponenter i makroalger som kan brukes som ingredienser i matindustrien, og undersøke effekten av prosessteknologi på innholdet av potensielt …

2. januar 2019 – 31. desember 2021

Forsker: Dagbjørn Skipnes

Finansiør: Nofima