Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

EpleHandling

Prosjektet Eple-Handling vil fremja samarbeid i heile verdikjeda, med fokus på å redusera omfanget av fysiologiske skadar og ròte.

1. juni 2020 – 31. mai 2024

Forsker: Hanne Larsen

Finansiør: FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri

HoldbarSjekken

Målet med prosjektet er å utvikle et testsystem for valg av riktig emballasje til frukter, bær og grønnsaker.

1. januar 2020 – 31. mars 2022

Forsker: Hanne Larsen

Finansiør: FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri

NORSKVegetar

Dagens plantebaserte matvarer er i liten grad basert på norske råvarer. I dette prosjektet skal man utvikle helnorske vegetarprodukter basert på norske råvarer og ingredienser.

1. oktober 2020 – 30. september 2023

Forsker: Grethe Iren Andersen Borge

Finansiør: FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri

RECY-FOOD-PACK

Prosjektets mål er å sikre mattrygghet og kvalitet, og samtidig utvikle innovative plastemballasjesystemer som kan bidra til økt bruk av resirkulert plast.

1. april 2021 – 31. desember 2023

Forsker: Marit Kvalvåg Pettersen

Finansiør: FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri

Smartbio

Målet til Smartbio er å videreutvikle prosesstyringsverktøy for bedre styring av hydrolyseprosesser, og dermed bidra til å utvikle proteinene fra restråstoffet til godt betalte proteinprodukter.

1. juli 2018 – 30. juni 2021

Forsker: Nils Kristian Afseth

Finansiør: FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri

VegMeatCRC

Forbrukerne ønsker sunnere valg, og det er en økende interesse hos industrien for å bruke grønnsaker i bearbeidede kjøttprodukter. Dette er produkter hvor restråstoff, både fra grønnsaks- …

1. januar 2018 – 31. desember 2021

Forskere: Bente Kirkhus, Ida Synnøve Bårvåg Grini

Finansiør: FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri