Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

AQUAEXCEL2020

Den overordnede målsettingen med AQUAEXCEL2020 er å integrere de fremste forskningsfasiliteter innen akvakultur i Europa. Prosjektet skal etablere en lett tilgjengelig tilgang på ressurser …

1. oktober 2015 – 30. september 2020

Forsker: Åsa Maria O. Espmark
Oppdragsgiver: EU

Authent-Net

Skal legge til rette for et bærekraftig samarbeid mellom nasjonale og internasjonale forskningsfinansieringsorganisasjoner innenfor matautentisitet, bedre konkurrranseevnen og styrke tilliten.

2. april 2016 – 31. mars 2018

Forsker: Petter Olsen

Bekjempelse av virus i mat

Vi trenger mer kunnskap om risiko for kontaminering med virus på de ulike ledd i kjeden fra jord til bord for norske bær. Dette prosjektet har som mål å øke denne kunnskapen.

1. januar 2015 – 31. desember 2018

Forsker: Trond Møretrø

Biofresh

Målet er å produsere friske, sunne norske veksthusgrønnsaker av høy kvalitet året rundt uten fossil energi, kjemisk plantevern og utslipp av avfall.

1. januar 2016 – 31. desember 2019

Forsker: Jorunn Sofie Hansen

Bærekraftindikatorer i norsk havbruk

Alle tilgjengelige fakta om havbruksnæringen, hva angår miljø, økonomi og sosiale ringvirkninger, skal samles og gjøres tilgjengelig i en nettportal som skal presentere næringens bærekraft.

15. mai 2016 – 30. juni 2018

Forsker: Kine Mari Karlsen
Oppdragsgiver: Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfond (FHF)

Bærsort

En konkurransedyktig norsk bærproduksjon er avhengig av kontinuerlig tilgang til de beste bærsortene. Selv om utviklingen av nye sorter er tidkrevende, kan foredlingen gjøres mer effektiv.

1. januar 2014 – 31. desember 2018

Forsker: Kjersti Aaby