Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab.
Forsker Tor-Arne Krakeli gjør analyser i BioLab. Foto: Jon-Are Berg-Jacobsen © Nofima

Prosjekter

Nofima er til enhver tid engasjert i flere hundre prosjekter, alt fra de langvarige med næringsrettet grunnforskning til kortere innovasjonsprosjekter der resultater settes ut i livet. Her presenterer vi et lite utvalg. Har du behov for Nofimas kompetanse? Ta kontakt.

 

 

ActiBioSafe

Rumenske og norske forskere går sammen om å utviklet ny og innovativ bioemballasje med anti-mikrobielle og anti-oksidative egenskaper.

1. januar 2014 – 31. desember 2017

Forsker: Morten Sivertsvik

AquaExcel 2020

Den overordnede målsettingen med AQUAEXCEL2020 er å integrere de fremste forskningsfasiliteter innen akvakultur i Europa. Prosjektet skal etablere en lett tilgjengelig tilgang på ressurser …

1. oktober 2015 – 30. september 2020

Forsker: Åsa Maria O. Espmark
Oppdragsgiver: EU

Barn og smak

Det er et stort potensiale for en bedre helse i befolkningen dersom kostholdet bedres, og det er spesielt viktig å tilrettelegge for sunne og varierte menyer for barn og unge, fordi matvaner etableres

1. januar 2014 – 31. desember 2017

Forskere: Valérie Lengard Almli, Paula A.Tomasco Varela, Frida Felicia Vennerød

Brunalger til mat

Brunalger til mat – dyrking av råvarer og prosessering av trygge og sunne produkter gjennom utvikling av forskningsbasert kunnskap

5. januar 2015 – 31. desember 2017

Forsker: Dagbjørn Skipnes
Oppdragsgiver: Seaweed AS

Bærsort

En konkurransedyktig norsk bærproduksjon er avhengig av kontinuerlig tilgang til de beste bærsortene. Selv om utviklingen av nye sorter er tidkrevende, kan foredlingen gjøres mer effektiv.

1. januar 2014 – 31. desember 2017

Forsker: Kjersti Aaby

CATCH

Målet er å få ut den maksimale bærekraftige verdien av villtorsk ved å lagre den levende.

1. april 2014 – 31. mars 2018

Forsker: Grundvåg Geir Sogn