Gå til hovedinnhold

Brunalger til mat – dyrking av råvarer og prosessering av trygge og sunne produkter gjennom utvikling av forskningsbasert kunnskap.

Sist oppdatert

Les på engelsk

Start

05. jan 2015

Slutt

31. des 2017

Finansiert av

RFF Vestlandet - regionalt forskningsfond

Samarbeid

Seaweed AS (eier), Norges Vel (prosjektleder), SINTEF, NIFES

Prosjektleder(e):

Dagbjørn Skipnes

Taregruppa. F.v.: Audun Oddekalv – Seaweed, Lill-Ann Gundersen – Norges Vel, Jorunn Skjermo – Sintef Fiskeri og Havbruk, Dagbjørn Skipnes – Nofima, Daniel Fedøy – Seaweed, Marthe Jordbrekk Blikra – Nofima, Sølvi Blom – Seaweed. Foto: Marit Bendz

Seaweed AS i Askvoll kommune i Sogn og Fjordane har etablert en verdikjede for dyrking av tare og produksjon av sunne, trygge og økologiske matprodukter for det nasjonale og internasjonale markedet.

Forskingsprosjektet utforsket dyrkingsmetoder, teknologi og prosesseringsmetoder for å skape en effektiv, stabil og forutsigbar produksjon og råvarekvalitet.