Gründarar og ekspertar: Saman skal dei gjere mat av butaren.
Taregruppa. F.v.: Audun Oddekalv - Seaweed, Lill-Ann Gundersen - Norges Vel, Jorunn Skjermo - Sintef Fiskeri og Havbruk, Dagbjørn Skipnes - Nofima, Daniel Fedøy - Seaweed, Marthe Jordbrekk Blikra - Nofima, Sølvi Blom - Seaweed. Foto: Marit Bendz

Brunalger til mat

 Prosessteknologi  

Brunalger til mat – dyrking av råvarer og prosessering av trygge og sunne produkter gjennom utvikling av forskningsbasert kunnskap.

Tidspunkt:5. januar 2015 – 31. desember 2017
Finansiering: Regionalt forskningsfond Vest
Oppdragsgiver:Seaweed AS
Samarbeid:Seaweed AS (eier), Norges Vel (prosjektleder), SINTEF, NIFES
Kontaktperson
Portrettbilde av Dagbjørn Skipnes
Dagbjørn Skipnes

Seniorforsker
Tlf.: +47 926 92 252
dagbjorn.skipnes@nofima.no

Seaweed AS i Askvoll kommune i Sogn og Fjordane har etablert en verdikjede for dyrking av tare og produksjon av sunne, trygge og økologiske matprodukter for det nasjonale og internasjonale markedet.

Forskingsprosjektet skal utforske dyrkingsmetoder, teknologi og prosesseringsmetoder for å skape en effektiv, stabil og forutsigbar produksjon og råvarekvalitet.

Les mer om:

Relatert innhold

  • Nyheter