6 Prosjekter funnet
VeriFish
Sjømat er en sunn og bærekraftig proteinkilde. Likevel kan det være utfordrende for forbrukere å navigere i kompleksiteten av hva som er bærekraftig mat. Horisont Europa-prosjektet VeriFish har som mål å gjøre det enklere for forbrukere å ta bevisste valg for et mer bærekraftig kosthold.
Tidsrom
2024 - 2026
Finansiert av
Horisont Europa (EU)
SeaMark
SeaMarks målsetting er å skalere opp dyrking og høsting av tang og tare og landbasert integrert multi-trofisk akvakultur (IMTA) samt å utvikle nye prosseringsmetoder basert på fermentering og biotransformasjon som resulterer i tolv innovative tang- og tareprodukter.
2022 - 2026
FutureEUAqua
I prosjektet FutureEUAqua skal forskerne se på framtidsrettede oppdrettsformer i hele verdikjeden, i ulike produksjonssystemer og med ulike arter, fra genetikk til prosessering og pakking, inkludert sosioøkonomiske aspekter.
2018 - 2023
EU - Horisont 2020
iNOBox
Vi undersøker ulike sider ved seks nyskapende teknologier for matprosessering, og gjør dokumentasjonen tilgjengelig på nett – alt for å bidra til tryggere, sunnere og mer bærekraftig matproduksjon.
2018 - 2022
Norges forskningsråd
Qualidiff
Kan vi øke verdien på laks ved å fremheve laksens kvalitet på ulike måter? Dette spørsmålet er utgangspunktet for prosjektet.
BlueShell
I prosjektet brukte vi biprodukter fra skalldyr i utviklingen av verdifulle produkter ved hydrolyse eller fermentering. Deretter undersøkte vi biologiske aktiviteter og gjorde markedsundersøkelser med produktene. Flere potensielle kommersielle retninger er identifisert, som ernæring, mattrygghet og plantehelse.
2017 - 2019
EU - ERA-Net
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid