9 Prosjekter funnet
Bread Rescuers
Bread Rescuers overordnede mål er å halvere brødsvinnet i Norge. Det skal gjøres ved å utvikle nye løsninger som tar utgangspunkt i vitenskapelig kunnskap og innovative strategier utviklet i prosjektet.
Tidsrom
2023 - 2027
Finansiert av
Norges forskningsråd
FATE
FATE følger unge forbrukere i videregående skole og samarbeider med skolekantiner som skal satse på et mer økologisk og lokalprodusert mattilbud, for å studere hva som skaper bærekraftig engasjement.
GUARDIANS
EU-prosjektet GUARDIANS har som mål å styrke små og mellomstore gårders konkurranseevne ved hjelp av relevante digitale teknologier. Prosjektet skal teste ut innovative digitale teknologier gjennom pilotprosjekter med små og mellomstore gårdsbruk i Sverige, Italia, Spania og Tsjekkia. På gårdene er det ulike type produksjoner fra fôr og kjøtt til honning og frukt.
Horisont Europa (EU)
Sustainable Eaters
Det overordnede målet for prosjektet er å gi økt forståelse for, og forsterke forbrukernes bidrag til, et bærekraftig norsk matsystem. Forskningsprosjektet skal blant annet kartlegge hvordan forbrukernes valg og atferd har betydning for verdikjeden for mat.
2021 - 2025
VOM
Vi studerer hvordan vi kan få til et skifte mot en bærekraftig matsektor med lavt utslipp. Vi må finne potensialet og hindringene for endringer i etterspørsel, produksjon og innovasjon.
Norges forskningsråd KSP
FoodProFuture
Vi utvikler kunnskap for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster, slik at de kan utgjøre råvarene i gode, helseriktige og attraktive plantebaserte matvarer med høyt proteininnhold.
2017 - 2021
SunnMat
Målet med dette strategiske forskningsprogrammet var å bidra til økt innovasjon og bærekraftig utvikling i norsk matindustri gjennom optimal utnyttelse av råvarer med fokus på helsefortrinn, generell kvalitet og nye anvendelser.
2017 - 2020
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
Arktisk mat
Målet med «Arktisk mat»-prosjektet var å undersøke potensialet for økt produksjon og verdiskaping av mat produsert i arktiske strøk. Det overordnede målet er å bidra til økonomisk utvikling i arktiske samfunn.
2015 - 2019
Nordisk ministerråd|Utenriksdepartementet
FoodScare
Hovedmålet med dette forskningsprosjektet er å gi retningslinjer for best mulig risikokommunikasjon under matkriser.
2014 - 2016
Dette er et lite utvalg av de over 600 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid