17 Prosjekter funnet
FATE
FATE følger unge forbrukere i videregående skole og samarbeider med skolekantiner som skal satse på et mer økologisk og lokalprodusert mattilbud, for å studere hva som skaper bærekraftig engasjement.
Tidsrom
2023 - 2027
Finansiert av
Norges forskningsråd
C-FAARER
I prosjektet C-faarer undersøker vi muligheter for ulike marine aktører med overgangen til regenerativ oppdrett i havet. Det vil si å dyrke og høste av havets ressurser ved å gjenoppbygge og ikke drive rovdrift på det marine miljøet.
2023 - 2025
Horisont Europa
Helt Konge
I dette prosjektet undersøker vi sammenhenger mellom betingelser for levendelagring (miljø) og oppfôring (tørrfôr) av små kongekrabber gjennom 1-3 skallskifter og kvaliteten på produktet etter prosessering.
2022 - 2025
Nofima
HybridFoods
I prosjektet skal vi utvikle nye, bærekraftige og næringsrike hybride kjøttanalogprodukter basert på ekstruderingsteknologi der vi kombinerer planteproteiner med restråstoff fra fiskeri- og kyllingindustri, tang, mikroalger og insektlarver.
2021 - 2025
Norges Forskningsråd
VOM
Vi studerer hvordan vi kan få til et skifte mot en bærekraftig matsektor med lavt utslipp. Vi må finne potensialet og hindringene for endringer i etterspørsel, produksjon og innovasjon.
Norges forskningsråd KSP
Food(R)evolution
Målet med prosjektet er å etablere en iterativ samarbeidsmodell i matbransjen mellom matprodusenter og kantiner for å øke inovasjonstakten og drive forskning for å øke andelen bærekraftig mat i kantiner og butikhyllene.
2021 - 2024
Norges forskningsråd IPN
SupremeFilet
Prosjektet skal munne ut i et nytt produksjons- og produktkonsept for mer attraktive hvitfiskprodukter med lavt miljøavtrykk til et krevende marked året rundt.
2021 - 2023
Norges forskningsråd - IPN
Insight
Bærekraftig akvakultur er viktig for fremtidens matproduksjon. Dessverre truer klimaforandringene den globale, totale produksjonen av mat, inkludert produksjon av sjømat.
BIOCOAT
I BIOCOAT utforsker vi anvendelse av bærekraftig, spiselig biocoating av probiotisk ost i kombinasjon med biodegraderbar emballasje for økt holdbarhet og funksjonalitet.
EEA Financial Mechanism
NORSKVegetar
Dagens plantebaserte matvarer er i liten grad basert på norske råvarer. I dette prosjektet skal vi utvikle helnorske vegetarprodukter basert på norske råvarer og ingredienser.
2020 - 2023
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
InnoFoodAfrica
Prosjektet skal utforske afrikanske, klimavennlige og næringsrike korn, belgfrukter og rotvekster i Etiopia, Kenya, Sør-Afrika og Uganda, og utvikle og demonstrere best mulige løsninger for dyrking, prosessering og produktutvikling mot nye matvarer, forretningsløsninger og verdikjeder.
2020 - 2024
EU - Horisont 2020
BlueCC
Vi utvikler miljøvennlige marine ingredienser og produkter fra underutnyttede og invasive marine arter.
EU - BlueBio Cofund ERA-net
AquaVitae
AquaVitae har som mål å utvikle løsninger for å øke produksjonen av lavtrofiske arter, som tang og kråkeboller.
2019 - 2023
FutureEUAqua
I prosjektet FutureEUAqua skal forskerne se på framtidsrettede oppdrettsformer i hele verdikjeden, i ulike produksjonssystemer og med ulike arter, fra genetikk til prosessering og pakking, inkludert sosioøkonomiske aspekter.
2018 - 2023
SUREAQUA
Et "Nordic Centre of Excellence" med mer enn 40 nordiske partnere skal levere forskning og innovasjon for bærekraftig produksjon og forvaltning av ressurser i havet.
2017 - 2021
Nordforsk
Indikatorer på hvordan havbruksnæringen påvirker miljø, økonomi og samfunn er utviklet og gjort tilgjengelig i en nettportal.
2016 - 2023
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
CtrlAQUA
CtrlAQUA var et senter for forskningsdrevet innovasjon (SFI) som skulle legge grunnlag for utviklingen av fremtidens lukkede oppdrettskonsepter. Senteret ble formelt avsluttet 31. mars 2023, men forskningen og utviklingen lever videre.
2015 - 2023
Dette er et lite utvalg av de over 600 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid