31 Prosjekter funnet
SIS DILEMMAER
I denne strategiske instituttsatsingen skal vi undersøke og øke kunnskapen om dilemmaer som kan oppstå mellom de tre bærekraftsdimensjonene - økonomi, miljø og sosiale forhold - ved utnyttelsen av våre ville fiskebestander.
Tidsrom
2025 - 2027
Finansiert av
Nofima
AI-SHeFMan
I dette prosjektet er visjonen å gjøre det lettere for yngre forbrukere å ta sunnere matvalg fra mer bærekraftige matkilder.
Norges Forskningsråd
Akvatiske matsystemer
I dette prosjektet kartlegger vi utfordringer og muligheter for å øke konsumet av akvatisk mat i Norden. Vi undersøker rollen til akvatiske matsystemer i forhold til matsikkerhet og beredskap, og kartlegger utslipp av klimagasser i ulike deler av verdikjedene i disse matsystemene.
2024 - 2026
Nordisk ministerråd
OSL
Ved å forebygge harskning vil vi bedre og sikre kvaliteten og holdbarheten til norsk lakseolje. Prosjektet "Oksidativ stabil lakseolje vil dermed bidra til økt verdiskaping og bedre utnyttelse av for restråstoff fra lakseindustrien.
FHF – Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
BioProtect
Prosjektet BioProtect skal samutvikle og demonstrere økosystembaserte løsninger for å bevare og restaurere marin biodiversitet i hav- og kystområder.
2024 - 2028
Horisont Europa (EU)
VeriFish
Sjømat er en sunn og bærekraftig proteinkilde. Likevel kan det være utfordrende for forbrukere å navigere i kompleksiteten av hva som er bærekraftig mat. Horisont Europa-prosjektet VeriFish har som mål å gjøre det enklere for forbrukere å ta bevisste valg for et mer bærekraftig kosthold.
MetoMilo
I MetoMilo utvikles metoder for å vurdere hvordan ulike påvirkninger bidrar til miljøtilstanden i sjøområder langs kysten.
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF)
MICROORC
MICROORC vil utvikle løsninger som reduserer og forhindrer matsvinn og matavfall gjennom overvåking, bruk og kontroll av bakteriesamfunn i mat og matforedlingskjeden.
2023 - 2027
Mussel up
Blåskjell (Mytilus edulis) kan bli en kortreist og bærekraftig proteiningrediens som kan sikre vekst i norsk havbruksnæring, men det ligger fortsatt store utfordringer knyttet til oppskalering av produksjon og prosessering til proteiningredienser med høy næringsverdi.
2023 - 2026
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering FHF
SynoProtein
I SynoProtein er målet å utvikle og demonstrere en karbon-negativ prosess som omdanner rester fra sagbruk til enkeltcelleproteiner for fiskefôr, samtidig som det produseres biokull som tilsetning til dyrefôr.
2023 - 2028
FATE
FATE følger unge forbrukere i videregående skole og samarbeider med skolekantiner som skal satse på et mer økologisk og lokalprodusert mattilbud, for å studere hva som skaper bærekraftig engasjement.
Norges forskningsråd
C-FAARER
I prosjektet C-faarer undersøker vi muligheter for regenerativ oppdrett i havet. Det vil si å dyrke og høste av havets ressurser ved å gjenoppbygge og ikke drive rovdrift på det marine miljøet.
2023 - 2025
CLEAN
CLEAN prosjektet utvikler vitenskapelige metoder og forvaltningsløsninger for å håndtere samlet påvirkning og risiko med flere stressfaktorer i økosystemene i nordområdene.
2022 - 2026
FRAM – Nordområdesenter for klima- og miljøforskning
CoastShift
CoastShift ser på mulighetene for å øke matproduksjonen på kysten av Nord-Norge, og samtidig gjøre den mer bærekraftig.
Klima- og miljødepartementet gjennom Framsenteret.
Helt Konge
I dette prosjektet undersøker vi sammenhenger mellom betingelser for levendelagring (miljø) og oppfôring (tørrfôr) av små kongekrabber gjennom 1-3 skallskifter og kvaliteten på produktet etter prosessering.
2022 - 2025
HybridFoods
I prosjektet skal vi utvikle nye, bærekraftige og næringsrike hybride kjøttanalogprodukter basert på ekstruderingsteknologi der vi kombinerer planteproteiner med restråstoff fra fiskeri- og kyllingindustri, tang, mikroalger og insektlarver.
2021 - 2025
VOM
Vi studerer hvordan vi kan få til et skifte mot en bærekraftig matsektor med lavt utslipp. Vi må finne potensialet og hindringene for endringer i etterspørsel, produksjon og innovasjon.
Norges forskningsråd KSP
Food(R)evolution
Målet med prosjektet er å etablere en iterativ samarbeidsmodell i matbransjen mellom matprodusenter og kantiner for å øke inovasjonstakten og drive forskning for å øke andelen bærekraftig mat i kantiner og butikhyllene.
2021 - 2024
Norges forskningsråd IPN
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 31 prosjekter. Viser side 1 av 2