33 Prosjekter funnet
InnoSense
Matindustrien må omstille seg for å møte forbrukernes ønsker om sunnere og mer bærekraftig mat. InnoSense-prosjektet hjelper norske matprodusenter med å utvikle produkter som smaker godt, og er bra for helse og miljø.
Tidsrom
2025 - 2028
Finansiert av
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
NorwegianFoods
Det er et stort behov for å utnytte norske landbruksressurser bedre for å øke selvforsyningen og redusere matsvinn. Prosjektet NorwegianFoods skal bidra til økt verdiskaping gjennom innovativ bruk og prosessering av norske råvarer til attraktive, sunne og bærekraftige produkter.
AI-SHeFMan
I dette prosjektet er visjonen å gjøre det lettere for yngre forbrukere å ta sunnere matvalg fra mer bærekraftige matkilder.
2025 - 2027
Norges Forskningsråd
CRC-3p
Målet med prosjektet CRC-3p er å undersøke det kreftfremkallende potensialet til rødt kjøtt og plantebaserte kjøttalternativer for å avsløre betydningen av proteinkilde og graden av prosessering (ubearbeidet, bearbeidet, ultrabehandlet) på utviklingen av tykktarmskreft (CRC). I tillegg har CRC-3p som mål å belyse hvordan kostholdsmønstre kan påvirke det kreftfremkallende potensialet til ulike bearbeidede matvarer.
2023 - 2027
Norges Forskningsråd - Samarbeidsprosjekt for å møte utfordringer i samfunn og næringsliv (KSPSAMARBEID23)
Keto4cells
I dette prosjektet skal vi undersøke hvilke sammenhenger det er mellom ketolinsyre fra fiskeolje og redusert utvikling av psoriasis ved bruk in vitro cellemodeller.
2023 - 2025
Fiskeri og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF)
GutFeedingNow
I GutFeedingNow studerer vi helsemessige effekter av nye plantebaserte ingredienser og produkter basert på norske råvarer, med fokus på proteinfordøyelse og effekter på tarmflora og tarmhelse.
2021 - 2025
Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFL/JA)
Målet med prosjektet er å kartlegge hvilke virkestoffer i silderogn som har helende effekter på mild-til-moderat psoriasis.
2021 - 2023
Norges forskningsråd
GreenPlantFood
Det primære målet for prosjektet å bidra til å trekke matsystemet i en mer bærekraftig retning ved å utvikle ettertraktede plantebaserte produkter, fortrinnsvis basert på norske råvarer.
Fortiphy
Forskerne skal utvikle løsninger for måltider og fysisk aktivitet for å forebygge underernæring hos eldre.
2021 - 2024
EAT4AGE
For eldre kan underernæring være et alvorlig helseproblem. EAT4AGE vil forebygge underernæring og nedsatt muskelfunksjon ved å finne løsninger som kan redusere effekten av svekket fordøyelse, nedsatt oral prosessering, endret sensorisk oppfatning, redusert appetitt og andre aldersrelaterte problemer.
EU - JPI
SusHealth
Programmets hovedmål er å bidra til økt verdiskaping, bærekraft og helsefortrinn gjennom innovativ utnyttelse av tradisjonelle og nye norske landbruksprodukter.
FoodForFuture
Hovedmålet for dette strategiske programmet er å bidra til forskningsdrevet innovasjon i matnæringen, i tråd med FNs bærekraftsmål, gjennom å forstå forbrukere, innovasjonsprosesser og produkt- og prosessinteraksjoner.
BIOCOAT
I BIOCOAT utforsker vi anvendelse av bærekraftig, spiselig biocoating av probiotisk ost i kombinasjon med biodegraderbar emballasje for økt holdbarhet og funksjonalitet.
EEA Financial Mechanism
NORSKVegetar
Dagens plantebaserte matvarer er i liten grad basert på norske råvarer. I dette prosjektet skal vi utvikle helnorske vegetarprodukter basert på norske råvarer og ingredienser.
2020 - 2023
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
MycoSafeBread
Hovedmålet i MycoSafeBread er å optimalisere brødprodukter som er skreddersydd for små barn, med et absolutt minimum av soppgiften DON, samtidig som vi oppfyller anbefalingene for fiber og næringssammensetning.
CarbHealth
Det er nødvendig med innsats for å utvikle matprodukter rike på kostfiber som vil være til nytte for middelaldrende voksne med prediabetes. I dette prosjektet studerer vi et brød beriket med korn beta-glukan.
2020 - 2024
Norges forskningsråd - via JPI Cofund
ExtraSnack
Prosjektet tar sikte på å undersøke helseegenskapene til en ny plantebasert snacksprototype basert på ertestivelse, erteprotein og havrefibre. Snacksprotoypen er produsert ved ekstruderingsteknologi.
2020 - 2022
EEA (Norway Grants 2014-2021: bilateral research cooperation Portugal – Norway administered by The National Centre for Research and Development, Portugal)
Innotørk
Med bedre tørkemetoder og god kunnskapsformidling vil forskningen bidra til at flere nye og næringsrike tørkede matprodukter blir tilgjengelige for nordmenn.
2019 - 2023
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 33 prosjekter. Viser side 1 av 2