28 Prosjekter funnet
BarleyNOR
Hvordan kan norsk bygg brukes til maltproduksjon i industriskala? I dette prosjektet øker vi kunnskapen og utforsker mulighetene.
Tidsrom
2025 - 2029
Finansiert av
FFL/JA
InnoSense
Matindustrien må omstille seg for å møte forbrukernes ønsker om sunnere og mer bærekraftig mat. InnoSense-prosjektet hjelper norske matprodusenter med å utvikle produkter som smaker godt, og er bra for helse og miljø.
2025 - 2028
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
SIS Newbie
Klimaendringer og endrede vandringsmønstre gjør at nye marine arter stadig oftere dukker opp i norske farvann. Dette prosjektet skal undersøke hvordan slike ressurser kan forvaltes og utnyttes på en bærekraftig og lønnsom måte, med særlig fokus på matproduksjon og verdiskaping.
2025 - 2027
Nofima
AI-SHeFMan
I dette prosjektet er visjonen å gjøre det lettere for yngre forbrukere å ta sunnere matvalg fra mer bærekraftige matkilder.
Norges Forskningsråd
FermGrønt
I dette prosjektet skal vi kartlegge muligheter og barrierer for utvidelse og suksess i marked for norske fermenterte grønnsaker.
2025 - 2025
Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri, prosjektet er et forprosjekt med referanse: 2024/72909, Agros 279625
VeriFish
Sjømat er en sunn og bærekraftig proteinkilde. Likevel kan det være utfordrende for forbrukere å navigere i kompleksiteten av hva som er bærekraftig mat. Horisont Europa-prosjektet VeriFish har som mål å gjøre det enklere for forbrukere å ta bevisste valg for et mer bærekraftig kosthold.
2024 - 2026
Horisont Europa (EU)
Bread Rescuers
Bread Rescuers overordnede mål er å halvere brødsvinnet i Norge. Det skal gjøres ved å utvikle nye løsninger som tar utgangspunkt i vitenskapelig kunnskap og innovative strategier utviklet i prosjektet.
2023 - 2027
Norges forskningsråd
MICROORC
MICROORC vil utvikle løsninger som reduserer og forhindrer matsvinn og matavfall gjennom overvåking, bruk og kontroll av bakteriesamfunn i mat og matforedlingskjeden.
FATE
FATE følger unge forbrukere i videregående skole og samarbeider med skolekantiner som skal satse på et mer økologisk og lokalprodusert mattilbud, for å studere hva som skaper bærekraftig engasjement.
AlgaeProBANOS
AlgaeProBANOS-prosjektet vil bygge nettverk og digitale løsninger for å støtte algebedrifter.
SOUP
Målet er å utvikle matprodukter som er i tråd med forbrukernes forventninger om færre tilsetningsstoffer, mer norske råvarer og lavere prosesseringsgrad.
2023 - 2026
Norges forskningsråd og Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri
I dette prosjektet undersøker vi konsekvensene av bortfallet av MSC sertifikater for torsk og hyse fanget innenfor 12 nautiske mil fra kysten.
2022 - 2023
Fiskeri og havbruksnæringens forskningsfinansiering
AnimalFatPlus
Prosjektet tar for seg utfordringer kjøttindustrien står overfor som hvordan redusere innholdet av mettet fett i bearbeidede kjøttprodukter uten at det går på bekostning av sensorisk kvalitet og hvordan utnytte overflødig animalsk fett til miljøvennlige biobaserte emulgatorer.
2022 - 2025
Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFA/JA)
SusKelpFood
Vi trenger å produsere mer mat på en bærekraftig måte. I prosjektet SusKelpFood undersøker vi hvordan taredyrking kan være en del av løsningen for mer bærekraftig mat og dyrefôr.
Tradisjonelt blir oppdrettslaks fraktet til land for å slaktes på slakteri. Målet med dette prosjektet er å øke kunnskap om slakting om bord i båter og hva det har å si for fiskevelferd, kvalitet, prosessteknologi, bedriftsøkonomi og samfunnsmessige effekter.
2022 - 2024
Sustainable Eaters
Det overordnede målet for prosjektet er å gi økt forståelse for, og forsterke forbrukernes bidrag til, et bærekraftig norsk matsystem. Forskningsprosjektet skal blant annet kartlegge hvordan forbrukernes valg og atferd har betydning for verdikjeden for mat.
2021 - 2025
EAT4AGE
For eldre kan underernæring være et alvorlig helseproblem. EAT4AGE vil forebygge underernæring og nedsatt muskelfunksjon ved å finne løsninger som kan redusere effekten av svekket fordøyelse, nedsatt oral prosessering, endret sensorisk oppfatning, redusert appetitt og andre aldersrelaterte problemer.
2021 - 2024
EU - JPI
Food(R)evolution
Målet med prosjektet er å etablere en iterativ samarbeidsmodell i matbransjen mellom matprodusenter og kantiner for å øke inovasjonstakten og drive forskning for å øke andelen bærekraftig mat i kantiner og butikhyllene.
Norges forskningsråd IPN
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 28 prosjekter. Viser side 1 av 2