22 Prosjekter funnet
ReFiberPack
Prosjektet mål er å utvikle ny og resirkulerbar matemballasje basert på resirkulerte cellulosefibre og avtagbare barrierer, slik at disse to delene kan sorteres separat og resirkuleres. De nye løsningene vil muliggjøre bruk av resirkulerte cellulosefibre til høyverdige emballasjeapplikasjoner i kontakt med mat uten at det går på bekostning av deres neste resirkulering.
Tidsrom
2023 - 2026
Finansiert av
Norges forskningsråd
GelPack
Målet med dette prosjektet er å etablere pilotskala produksjon av fiskegelatin fra laksefiskskjell og vurdere egnetheten til den ekstraherte gelatinen til bruk i matemballasje.
2022 - 2023
MABIT
EcoeFISHent
Målet med dette prosjektet er å få til en mer bærekraftig utnyttelse av marint restråstoff i nordvest-Italia gjennom samarbeid mellom fiskeri- og landbruksaktører i regionen.
2021 - 2026
EU - Horisont 2020
RECY-FOOD-PACK
Prosjektets mål er å sikre mattrygghet og kvalitet, og samtidig utvikle innovative plastemballasjesystemer som kan bidra til økt bruk av resirkulert plast.
2021 - 2023
FutureFoodControl
Det oppstår stadig nye utfordringer knyttet til mikrobiell trygghet og forringelse av maten. Samtidig er det viktig både å redusere matsvinnet og bruken av plast til emballering av mat.
2021 - 2024
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
BIOCOAT
I BIOCOAT utforsker vi anvendelse av bærekraftig, spiselig biocoating av probiotisk ost i kombinasjon med biodegraderbar emballasje for økt holdbarhet og funksjonalitet.
EEA Financial Mechanism
SupremeFilet
Prosjektet skal munne ut i et nytt produksjons- og produktkonsept for mer attraktive hvitfiskprodukter med lavt miljøavtrykk til et krevende marked året rundt.
Norges forskningsråd - IPN
bioACTive
Målet er å øke verdien i norsk landbrukssektor ved å produsere bioaktive forbindelser (fytogener) for fôrtilsetning og bioaktiv emballasje.
Nano Functional Packaging
Det overordnede målet med dette prosjektet er å tilby nye løsninger for to av de store samfunnsutfordringene vi står overfor i dag; plastavfall (fra matemballasje) og matsvinn.
2020 - 2024
Eple-Handling
Prosjektet Eple-Handling vil fremja samarbeid i heile verdikjeda, med fokus på å redusera omfanget av fysiologiske skadar og ròte.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
HoldbarSjekken
Målet med prosjektet er å utvikle et testsystem for valg av riktig emballasje til frukter, bær og grønnsaker.
2020 - 2022
PackTech
Ved å bruke funksjonelle nanomaterialer vil vil utvikle mer miljøvennlig emballasje som sikrer høy matkvalitet og reduserer plast- og matavfall.
2019 - 2021
Nofima
ReducePack
Målet med prosjektet er å redusere plastforbruket og de miljømessige utfordringene knyttet til plast. Samtidig skal emballasjens funksjon ivaretas: å bevare matkvalitet og unngå eller redusere matsvinn.
2019 - 2022
PacKnoPlast
Dette prosjektet skal bidra til å begrense bruken av plast, ved kun å bruke plast der andre materialer fungerer dårligere med tanke på miljø og bevaring av matkvalitet.
TREMM
Målet med dette prosjektet er å analysere migrasjon fra blant annet laminater, emballasje med trykkfarger og emballasje for oppvarming.
2018 - 2019
FuturePack
«FuturePack» skal utvikle ny kompetanse og teknologi for produksjon og gjenvinning av både fossile og biobaserte råvarer til produksjon av mer bærekraftig plastemballasje. Det handler om sirkulær økonomi i praksis.
2017 - 2020
FoodMicro-Pack
Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for redusert mikrobiologisk smitte av råvarer og produkt, forbedret styring og kontroll, og optimal emballering.
Ecosorb
I EcoSorb-prosjektet utviklet vi en ny og mer miljøvennlig væskeabsorbent til næringsmidler, som medfører økt bruk av fornybare råstoff og redusert bruk av plastmaterialer fra fossile råstoff.
2016 - 2020
Dette er et lite utvalg av de over 600 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 22 prosjekter. Viser side 1 av 2