20 Prosjekter funnet
GelPack
Målet med dette prosjektet er å etablere pilotskala produksjon av fiskegelatin fra laksefiskskjell og vurdere egnetheten til den ekstraherte gelatinen til bruk i matemballasje.
Tidsrom
2022 - 2023
Finansiert av
MABIT
EcoeFISHent
Målet med dette prosjektet er å få til en mer bærekraftig utnyttelse av marint restråstoff i nordvest-Italia gjennom samarbeid mellom fiskeri- og landbruksaktører i regionen.
2021 - 2026
EU - Horisont 2020
RECY-FOOD-PACK
Prosjektets mål er å sikre mattrygghet og kvalitet, og samtidig utvikle innovative plastemballasjesystemer som kan bidra til økt bruk av resirkulert plast.
2021 - 2023
Norges forskningsråd
FutureFoodControl
Det oppstår stadig nye utfordringer knyttet til mikrobiell trygghet og forringelse av maten. Samtidig er det viktig både å redusere matsvinnet og bruken av plast til emballering av mat.
2021 - 2024
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
BIOCOAT
I BIOCOAT utforsker vi anvendelse av bærekraftig, spiselig biocoating av probiotisk ost i kombinasjon med biodegraderbar emballasje for økt holdbarhet og funksjonalitet.
EEA Financial Mechanism
SupremeFilet
Prosjektet skal munne ut i et nytt produksjons- og produktkonsept for mer attraktive hvitfiskprodukter med lavt miljøavtrykk til et krevende marked året rundt.
Norges forskningsråd - IPN
bioACTive
Målet er å øke verdien i norsk landbrukssektor ved å produsere bioaktive forbindelser (fytogener) for fôrtilsetning og bioaktiv emballasje.
Nano Functional Packaging
Det overordnede målet med dette prosjektet er å tilby nye løsninger for to av de store samfunnsutfordringene vi står overfor i dag; plastavfall (fra matemballasje) og matsvinn.
2020 - 2024
Eple-Handling
Prosjektet Eple-Handling vil fremja samarbeid i heile verdikjeda, med fokus på å redusera omfanget av fysiologiske skadar og ròte.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
HoldbarSjekken
Målet med prosjektet er å utvikle et testsystem for valg av riktig emballasje til frukter, bær og grønnsaker.
2020 - 2022
PackTech
Ved å bruke funksjonelle nanomaterialer vil vil utvikle mer miljøvennlig emballasje som sikrer høy matkvalitet og reduserer plast- og matavfall.
2019 - 2021
Nofima
ReducePack
Målet med prosjektet er å redusere plastforbruket og de miljømessige utfordringene knyttet til plast. Samtidig skal emballasjens funksjon ivaretas: å bevare matkvalitet og unngå eller redusere matsvinn.
2019 - 2022
PacKnoPlast
Dette prosjektet skal bidra til å begrense bruken av plast, ved kun å bruke plast der andre materialer fungerer dårligere med tanke på miljø og bevaring av matkvalitet.
TREMM
Målet med dette prosjektet er å analysere migrasjon fra blant annet laminater, emballasje med trykkfarger og emballasje for oppvarming.
2018 - 2019
FuturePack
«FuturePack» skal utvikle ny kompetanse og teknologi for produksjon og gjenvinning av både fossile og biobaserte råvarer til produksjon av mer bærekraftig plastemballasje. Det handler om sirkulær økonomi i praksis.
2017 - 2020
Ecosorb
I EcoSorb-prosjektet utviklet vi en ny og mer miljøvennlig væskeabsorbent til næringsmidler, som medfører økt bruk av fornybare råstoff og redusert bruk av plastmaterialer fra fossile råstoff.
2016 - 2020
SeaPack
Produksjon og eksport av sjømat er en stor og viktig norsk næring. SeaPack-prosjektet skal bidra til økt bærekraft, lønnsomhet og redusert miljøbelastning relatert til matsvinn, materialforbruk og transport.
ActiBioSafe
Bedre mattrygghet er målet når rumenske og norske forskere går sammen om å utviklet ny og innovativ bioemballasje med anti-mikrobielle og anti-oksidative egenskaper.
2014 - 2017
EØS-midlene
Dette er et lite utvalg av de over 600 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 20 prosjekter. Viser side 1 av 2