31 Prosjekter funnet
InProVe
Prosjektet hadde som mål å redusere matsvinn, bedre utnyttelsen av råvarer og reståstoff fra potet- og grønnsaksproduksjon, og samtidig bidra til mer trygg, sunn og bekvemmelig mat ved å bruke innovative og energi-effektive prosesseringsteknikker.
Tidsrom
2018 - 2021
Finansiert av
EU - ERA-Net
Edulia
Det er stort behov for å finne nye måter og metoder å takle de økende utfordringene med overvekt og fedme blant barn og unge. Edulia ønsker å bidra til å fremme et sunnere kosthold fra barndommen basert på forholdet mellom sensorisk oppfatning, glede, matvalg og -adferd.
2018 - 2022
EU - Horisont 2020
VårMat
Vi jobber for at alle skal kunne spise god og sunn mat – uansett hvilken situasjon man er i.
Nofima
Matlyst
Prosjektet skal utvikle innovative produkter og løsninger for å gjøre det lettere for eldre å oppnå et riktig kosthold. For å få dette til trengs forbrukerinnsikt om målgruppen og en kartlegging av de ulike næringsstoffer i relevante produkter eller prototyper.
2017 - 2020
Norges forskningsråd
FoodProFuture
Vi utvikler kunnskap for optimal produksjon og utnyttelse av norske proteinrike vekster, slik at de kan utgjøre råvarene i gode, helseriktige og attraktive plantebaserte matvarer med høyt proteininnhold.
2017 - 2021
FoodSMaCK
En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK-programmet adresserer disse behovene.
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
JuicyFish
I dette prosjektet jobber vi for at fiskeprodukter skal holde seg enda saftigere ved at de slipper mindre væske både i produksjonen og i emballasjen.
2015 - 2018
RFF Nord-Norge - regionalt forskningsfond
Robotvasking
Prosjektet gikk ut på å lage roboter som kan vaske maskiner som brukes i fiskeforedling og fiskeslakterier.
REforReM
Det kastes altfor mye mat! Nå jobber forskere sammen med mat-, emballasje- og utstyrsprodusenter for å utvikle løsninger som bidrar til at mer av maten blir spist.
2015 - 2017
Nordmenn trenger å spise mer fisk, og folk vil ha flere slags fiskepålegg. Forskingsprosjektet har som mål å utvikle et nytt fiskepålegg basert på sunt avskjær av makrell og laks.
2013 - 2015
Småfeprosjektet
Dette prosjektet har som ambisjon å utvikle nye produkter fra lam og sau. For å få dette til kreves kunnskap om smak, forbrukerpreferanser og faktorer som bidrar til stabil kjøttkvalitet.
2013 - 2016
Hovedmålet til dette prosjektet var å stimulere til nyskaping i norsk mat- og drikkevareindustrien.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
TeRiFiQ
En rekke europeiske forskere og matprodusenter har gått sammen om å lage pølser, oster og sauser med mindre innhold av salt, sukker og fett. Nofima hadde ansvar for arbeidet med kjøttprodukter.
2012 - 2015
EU - 7. rammeprogram
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 31 prosjekter. Viser side 2 av 2