33 Prosjekter funnet
BarleyNOR
Hvordan kan norsk bygg brukes til maltproduksjon i industriskala? I dette prosjektet øker vi kunnskapen og utforsker mulighetene.
Tidsrom
2025 - 2029
Finansiert av
FFL/JA
BLUSH-Laks
Utvikle ny kunnskap og løsninger for å bidra til effektiv, bærekraftig og lønnsom utnyttelse av pukkellaks.
2024 - 2026
Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering (FHF)
VALORISH
Hovedmålet med prosjektet VALORISH er å optimalisere utnyttelsen av restråstoff fra fisk til produkter innen mat, nutraceuticals og kosttilskudd ved hjelp av datadrevet teknologi. Prosjektet tar sikte på å utvikle og skalere opp metoder og enzymer basert på KI-teknologi og databaser, for å maksimere utnyttelsen av sidestrømmer og restråstoff fra fiskeindustrien.
2024 - 2027
Horisont Europa (EU)
VeriFish
Sjømat er en sunn og bærekraftig proteinkilde. Likevel kan det være utfordrende for forbrukere å navigere i kompleksiteten av hva som er bærekraftig mat. Horisont Europa-prosjektet VeriFish har som mål å gjøre det enklere for forbrukere å ta bevisste valg for et mer bærekraftig kosthold.
ARRIVAL
Prosjektet ARRIVAL skal ved hjelp av ny teknologi innen presisjonsfermentering og celledyrking utvikle nye metoder for å produsere melk-, egg- og kjøttproteiner, også kalt cellebasert landbruk eller CellAg.
2023 - 2027
Norges forskningsråd
SOUP
Målet er å utvikle matprodukter som er i tråd med forbrukernes forventninger om færre tilsetningsstoffer, mer norske råvarer og lavere prosesseringsgrad.
2023 - 2026
Norges forskningsråd og Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri
AnimalFatPlus
Prosjektet tar for seg utfordringer kjøttindustrien står overfor som hvordan redusere innholdet av mettet fett i bearbeidede kjøttprodukter uten at det går på bekostning av sensorisk kvalitet og hvordan utnytte overflødig animalsk fett til miljøvennlige biobaserte emulgatorer.
2022 - 2025
Forskningsmidlene for jordbruk og matindustri (FFA/JA)
HydroSens
I dette prosjektet skal vi utvikle smaksnøytrale proteinhydrolysater med høy teknisk kvalitet fra biprodukter fra fjørfe som egner seg til humant konsum.
2022 - 2024
Norges Forskningsråd - NFR
GreenPlantFood
Det primære målet for prosjektet å bidra til å trekke matsystemet i en mer bærekraftig retning ved å utvikle ettertraktede plantebaserte produkter, fortrinnsvis basert på norske råvarer.
2021 - 2025
Fortiphy
Forskerne skal utvikle løsninger for måltider og fysisk aktivitet for å forebygge underernæring hos eldre.
2021 - 2024
EAT4AGE
For eldre kan underernæring være et alvorlig helseproblem. EAT4AGE vil forebygge underernæring og nedsatt muskelfunksjon ved å finne løsninger som kan redusere effekten av svekket fordøyelse, nedsatt oral prosessering, endret sensorisk oppfatning, redusert appetitt og andre aldersrelaterte problemer.
EU - JPI
Fiskesaus
Det overordnede målet for dette prosjektet er å kartlegge egnethet av ulikt pelagisk råstoff til produksjon av fermentert fiskesaus.
2021 - 2023
FHF – Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
FoodForFuture
Hovedmålet for dette strategiske programmet er å bidra til forskningsdrevet innovasjon i matnæringen, i tråd med FNs bærekraftsmål, gjennom å forstå forbrukere, innovasjonsprosesser og produkt- og prosessinteraksjoner.
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
NORSKVegetar
Dagens plantebaserte matvarer er i liten grad basert på norske råvarer. I dette prosjektet skal vi utvikle helnorske vegetarprodukter basert på norske råvarer og ingredienser.
2020 - 2023
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
Lumpfish4food
Målet med prosjektet er å bidra med nødvendig kunnskap for en bærekraftig utnyttelse av oppdrettet rognkjeks.
Innotørk
Med bedre tørkemetoder og god kunnskapsformidling vil forskningen bidra til at flere nye og næringsrike tørkede matprodukter blir tilgjengelige for nordmenn.
2019 - 2023
OPTIEgg
Prosjektet vektlegger optimal utnyttelse av hele egget som råvare i matindustrien, og hvilken betydning egg og eggeprodukter kan ha for folkehelsa.
2018 - 2021
AQUABIOPRO-FIT
AQUABIOPRO-FIT jobbet med å finne nye metoder for å oppkonsentrere restråstoff fra blant annet pelagisk fisk, oppdrettslaks, ørret, havabbor og havbrasme, og undersøkte helsemessige effekter av disse.
2018 - 2022
EU - Horisont 2020
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 33 prosjekter. Viser side 1 av 2