34 Prosjekter funnet
iNOBox
Vi undersøker ulike sider ved seks nyskapende teknologier for matprosessering, og gjør dokumentasjonen tilgjengelig på nett – alt for å bidra til tryggere, sunnere og mer bærekraftig matproduksjon.
Tidsrom
2018 - 2022
Finansiert av
Norges forskningsråd
EU-China-Safe
Prosjektet tok opp problemstillinger rundt mattrygghet og matjuks mellom EU og Kina.
2017 - 2021
EU - Horisont 2020
SafeConsume
SafeConsume var et stort europeisk prosjekt med mål å hjelpe europeiske forbrukere med å unngå matbåren sykdom.
2017 - 2022
SunnMat
Målet med dette strategiske forskningsprogrammet var å bidra til økt innovasjon og bærekraftig utvikling i norsk matindustri gjennom optimal utnyttelse av råvarer med fokus på helsefortrinn, generell kvalitet og nye anvendelser.
2017 - 2020
FFL - Fondet for forskningsavgift på landbruksprodukter
FoodSMaCK
En målsetting for norsk matindustri er lønnsom produksjon av bærekraftig og sunn mat som appellerer til forbrukerne. FoodSMaCK-programmet adresserer disse behovene.
FoodMicro-Pack
Det strategiske programmet FoodMicro-Pack skal bidra med ny kunnskap for redusert mikrobiologisk smitte av råvarer og produkt, forbedret styring og kontroll, og optimal emballering.
SafeFood
Målet med prosjektet er å gjøre ferdigmatprodukter basert på kjøtt, fisk og grønnsaker tryggere, og forlenge holdbarheten.
2016 - 2019
Ecosorb
I EcoSorb-prosjektet utviklet vi en ny og mer miljøvennlig væskeabsorbent til næringsmidler, som medfører økt bruk av fornybare råstoff og redusert bruk av plastmaterialer fra fossile råstoff.
2016 - 2020
Nordisk makrell
I prosjektet undersøkte vi sesongvariasjoner hos makrell gjennom omfattende studier av hvordan ulike enkeltfaktorer påvirker produktkvaliteten på ulike stadier i verdikjeden.
2015 - 2018
Nordic Innovation
Vi trenger mer kunnskap om risiko for kontaminering med virus på de ulike ledd i kjeden fra jord til bord for norske bær. Dette prosjektet har som mål å øke denne kunnskapen.
FJM - Forskingsmidlene for jordbruk og matindustri
Ovoshine
Egg er en viktig proteinkilde. Målet med OVOSHINE er å utvikle et billig, sikkert og raskt UV-belysningssystem som kombineres med varm luft for å sterilisere egg.
2014 - 2017
EU - 7. rammeprogram
FoodScare
Hovedmålet med dette forskningsprosjektet er å gi retningslinjer for best mulig risikokommunikasjon under matkriser.
2014 - 2016
FoodMicroControl
Kontroll med mikroorganismer er en stor utfordring for matprodusenter. Dette strategiske programmet gir ny kunnskap og kompetanse for å forstå vekst, overlevelse, aktivitet og funksjon til mikroorganismer i mat og matproduksjonsmiljøer.
2013 - 2016
KonSpor
I dette prosjektet skal forskerne dokumentere hvordan ulike prosessteknologier tar knekken på sykdomsfremkallende sporer, og utvikle nye trygge matprodukter med lang holdbarhet.
Stiftelsen Norconserv
Hvor lenge er klippfisken holdbar når den lagres i kjølerom og ved høyere temperaturer?
2013 - 2015
FHF - Fiskeri- og havbruksnæringens forskningsfinansiering
Målet er å redusere forekomsten av Listeria i kjøttprodukter. Både produksjonsmiljøet og sluttprodukter vil bli undersøkt. Søkelyset rettes spesielt mot de to produktgruppene: Spiseklare produkter som ikke varmebehandles av forbrukeren og såkalte utilsiktet spiseklare produkter
2012 - 2015
Dette er et lite utvalg av de over 500 prosjektene Nofima til enhver tid er engasjert i.
Ta kontakt for samarbeid
Fant 34 prosjekter. Viser side 2 av 2